Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alerji, kozmetik, riski, ürünlerde

Kozmetik Ürünlerde Alerji Riski

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kozmetik Ürünlerde Alerji Riski




Kozmetikte kullanılan bir kimyasal, alerjik reaksiyonu artırabiliyor Uzmanlar, güneş kremleri ve nemlendiricilerde kullanılan bir kimyasal maddenin alerjik reaksiyonu artırabileceği uyarısında bulundular Avrupa Birliği uzmanlarının, Birlikin daha önce onay verdiği metildibrom glutaronil kimyasalının kullanımına kısıtlama getirilmesini tavsiye ettiği bildirildi Metildibrom glutaronilin şişme, kaşınma ve ağrılı deri yanmalarına yol açabileceği belirtildi ABnin Kozmetik ve Gıda Dışı Ürünler Bilimsel Komitesi Başkanı Dr Ian White, bu kimyasalın yıllardır kullanıldığını, ancak son zamanlarda bunun yaygınlaştığını söylediDETERJANLARDA DA KULLANILIYORAB verilerine göre, kimyasala alerjisi olan egzamalı kişilerin sayısında 1991 den 2000 e kadar yüzde 400 artış olduğunu söyleyen White, kozmetik endüstrisini kimyasalın kullanımı konusunda uyardıklarını, ancak uyarılarına yanıt alamadıklarını belirtti White, komitenin, kimyasalın güvenli dozajıyla ilgili bir araştırma yapacağını ifade etti Kimyasalın, kozmetiklerin yanı sıra deterjanlarda da kullanıldığı, ancak etiketleme kurallarındaki farklılık nedeniyle bunun her zaman belirtilmediği de kaydedildi
Kaynak: Hekimce

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.