|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağrı, çenemde, sağ, varsorularınızın, yanıtları |
![]() |
Sağ Çenemde Ağrı Var(Sorularınızın Yanıtları) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağ Çenemde Ağrı Var(Sorularınızın Yanıtları)Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor ![]() Dt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ çenemde bir ağrı oluştu doktor ![]() ![]() Öncelikle ağrının tam nedeninin bulunması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Diş etlerimde uzama var ve kanıyor ![]() ![]() Muhtemelen diş taşınız var ![]() ![]() ![]() İyi günler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TME(Temporamandibular Eklem) konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor ![]() ![]() Sayın doktor hanım kopek dişlerimin arasında kalan on dişlerimden ikisi 45 derece yanındakilerde hafif çaprasık 25 yasındayım tel taktırmak hiç istemiyorum acaba laminate veneer uygulanabilir mi? Teşekkürler ![]() Dişlerinize laminate veneer uygulanabilir ![]() ![]() Diş etlerimde şişme var ![]() ![]() Bu süre içerinde tekrarlaması dişeti hastalığının belirtisi olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kanal tedavisi yapılan bi diş zamanla kırılıyor ve diş oluyor bu doğru mu yani kanal yapılan diş zamanla işlevini kaybediyor deniyor ![]() Kanal tedavisi yapılan bir dişin canlılığını kaybettiği ve kırılgan olduğu doğrudur ![]() ![]() ![]() 20'lik diş erken yaşlarda da çıkabilir mi? mesela 14 15 yaşları gibi yardımcı olursanız sevinirim ![]() 20 Yaş dişleri tüm sürekli dişler tam olarak sürdükten ve kök gelişimlerini tamamladıktan sonra herhangi bir dönemde çıkabilirler ![]() Efendim ben 17 yaşında bir gencim dişim acayip bir şekilde ağrıyor ve hep kürdan gibi sivri cisimlerle karıştırıyorum kanıyor ağrısı gidiyor dayanamıyorum doktora görün meye vaktim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Size bu şekilde yardım etmek mümkün değil ![]() ![]() ![]() Hocam, benim yaklaşık 1 aydır üst dişlerim ile üst dudağımın birleştiği kısımda içeride (diş kökümde) bir kitle, şiş ve bıyık kısmından elimle bastırdığımda ya da güldüğümde gerilmeye bağlı olarak hafif ağrı hissi veren bir oluşum var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizi ve röntgeninizi görmeden kesin bir cevap verilemez ama büyük ihtimalle dişinizin kökünde bir iltihap veya kist var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ay önce kaplama diş yaptırdım 2 tane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaplamanızı delerek dişe müdahale edilme şansı var ![]() Hocam iyi günler dilerim benim problemim dişlerimde çok hızlı bir aşınma var alt ve üst dişlerim birbirini tam kapatıyor ama alt önler törpülenmiş gibi acaba neden kaynaklanıyor bilgilendirirseniz memnun olurum hocam şimdiden teşekkür ederim ![]() Diş sıkan ve gıcırdatan kişilerin dişlerinin tipik özelliği sizinki gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Diş eti kanamalarım var tedavi oldum ama genel olarak hastalığı atlatamadı tedavi olalı üç ay oldu sizin düşüncenizi alabilir miyim sayın hocam ![]() Dişeti hastalığı olan kişiler düzenli olarak diş hekimi kontrolünden geçmelidir ve diş taşı temizliği yaptırmalıdır ![]() ![]() ![]() Doktor hanım 24 yasındayım ön iki dişim en az 45 derece çapraşık yanındaki iki tanede hafif çapraşık tel taktırmak hiç istemıyorum laminate venner yaptırsam olur mu acaba ne kadar zaman sürer kaç yıl ömürleri var teşekkürler ![]() Laminate veneer tekniği sizin için uygun olur ![]() ![]() ![]() Sayın Duygu hocam merhabalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süt dişleri sürekli dişlere rehberlik yaptığından ağızda kalmaları önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba saygı değer doktorumuz duygu hanım ![]() ![]() ![]() ![]() Dişinizdeki lekenin sebebi;diş minesi oluşumu sırasında ortaya çıkan bir bozukluk veya hamilelik döneminde kullanılan bir ilaç nedeniyle olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ben galiba hamileyim gerçi daha belli değil ama günüm geçti ama yirmilik dişim ağrımaya başladı çürümüş onu çektirebilir miyim bir zararı olur mu gerçi ilk çocuğumda üç dört aylık çektirmiştim bir şey olmadı ama doğum lekesi çıktı kocaman boynundan göğsüne kadar acaba onun bir etkisi midir açık kahve leke yanıtlarsanız sevinirim ![]() ![]() Eğer kadın doğum doktorunuzda çekim yapılabilir diyorsa cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine gidip 20 yaş dişinizden kurtulabilir misiniz ![]() Ön dişlerimin arası açık ve 1 yıl öncede sağ ön dişim kırıldı ![]() ![]() Dişinize takılan tel sadece o dişten destek almayacaktır ve ortodontistinizde teli yerleştirirken dolguyu göz önünde bulunduracaktır ![]() ![]() Selam Sayın ![]() Evet kliniğimizde bu uygulamayı yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Merhaba Duygu Hanım, ben de ağız kokusundan şikayetçiyim sorunun dişlerimde olmadığını düşünüyorum çünkü jinekolojik bi sorun yüzünden doktorum antibiyotik vermişti ve kokudan eser kalmamıştı fakat ilaç bittikten sonra tekrar eskiye döndü sizce ne yapabilirim? Saygılar ![]() ![]() ![]() Mideden kaynaklanan bir problem olabilir ![]() ![]() Siz dişleri nasıl yapıyorsunuz? Soruyu birazda daha açabilirseniz cevap vermeye çalışırım ![]() ![]() Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Valikonağı Cad ![]() No 173 D11/1 Nişantaşı-Istanbul Tel: 0212-2912920-21-22 www ![]() ![]() info@creadanta ![]() Kaynak: Ekolay |
![]() |
![]() |
|