Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dişi, gömük, kalmış, köpek, sorularınızın, yanıtları

Köpek Dişi Gömük Kalmış (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köpek Dişi Gömük Kalmış (Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor

Dt Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (SorularınızınDiş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (SorularınızınDiş etim çok ağrıyor (Sorularınızın

14 yaşında oğlumun köpek dişi çıkmadı neden?

Köpek dişi gömük kalmış olabilirMutlaka bir diş hekimine gitmeli ve panoromik röntgen çektirmelisinizKöpek dişinin konumu çok önemlidirÇapraşıklığa neden olabilirBir ortodontiste danışmanızda fayda var

Ben Van dan yazıyorum hocam benim sorunum oğlumda 9 yaşına girdi dişler dökülüp yenileri çıktı ama üst ön iki dişi bayağı uzadı ön iki dişin yanındaki sağ ve sol dişler ise çok kısa kaldı acaba onlar zamanla uzar mı yoksa öylemi kalacako dişler için herhangi bir şey yapılabilir mi?Şimdiden teşekkür eder kolaylıklar dilerim

Yandaki dişlerde daha fazla uzama olmaz ama ön iki diş zamanla aşınabilirŞu an için yapılacak çok fazla bir şey yokBüyüdüğü zaman estetik olarak değişiklikler yaptırabilir

2 yaşındaki oğlumun dişlerinin kararması ve çürüme sebepleri:

Demir preparatları veriyorsanız bunlar dişte renklenme yapabilirlerOğlunuz sürekli biberon kullanıyorsa veya gece süt içip dişlerini temizlemeden yatıyorsa,yaygın çürükler meydana gelebilir Mutlaka hergun dişlerini fırçalayın Çürük olduğunu düşünüyorsanız bir pedodontiste gitmeniz gerekiyor

Merhabalar doktor hanim, beş gün önce yirmilik dişimi çektirdim; simdi diş etimde ağrı ve şişme var Ne yapabilirim? Teşekkür ederim

20 Yaş çekimleri sonrası böyle sorunlar yaşanabiliyorTekrar doktorunuza danışmanız gerekir

Ben 21 yaşındayımdiş etlerim kıpkırmızı ve şişbu durum beni her yönden çok rahatsız ediyorsensadyn diye diş macununu kullanmıştım bir ara iyi gelmiştiama doktora gittim hiçbir ilaç yazmadısağlık ocağına gitmeyi düşünüyorumama bana neyi önerirsinizşimdiden teşekkürler

Mutlaka bir diş taşı temizliği yaptırmanız gerekirBu işlem dışında kullanacağınız hiç bir şey size faydalı olmayacaktırBir diş hekimine danışmanız gerekir

Yapma dişimin altındaki dişim çok feci şekilde ağrıyor ne yapmalıyım?

Dişin sinirinde bir sorun olabilir Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

Dişlerimde çok aralık var 8 tane dişim de dolgu var Bir tane dişimin çekilip yerine yeni bir diş yapılması gerekiyor diş etlerim gittikçe aşağı gidiyor neden?

Dişeti çekilmesi ve kemik kaybı dişeti hastalığı belirtisidir Dişeti hastalığının birçok nedeni olabilirBunlar genetik faktörler,sigara,diş sıkmak,kötü yapılmış kuron veya dolgularvs olabilir Mutlaka bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekir

Alt-üst tam protez yaptırmak istiyorum en ucuz ve en pahalı alternatifler, fiyatlarını, ne kadar zamanda yapılır üstte ön 6 dişim, alt önde 6 dişim mevcut Teşekkürler

Proteziniz 1 hafta – 10 gün içerisinde yapılabilirFiyatlar değişiklik gösterebilir,ama önceliğiniz fiyattan çok güvendiğiniz bir hekim olmalıdırProtez konusunda deneyimli bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

Merhaba Duygu hanımbenim 20lik dişim inanılmaz ağrı yapıyor ve 20'lik dişlerimi çektirmekten korkuyorumNe yapabilirim ne önerirsinizÇoğu zaman ağrıdan duramıyorum

Sağlığınız için korkularınızın üstüne gitmelisiniz20 yaş çekimi lokal anestezi altında yapılır ve siz hiçbir şey hissetmezsinizİşlem sonrası hekiminizin tavsiyelerini dinlerseniz ve buz kompresi yaparsanız şişlik ve ağrı da minimum olurCerrahi konusunda uzman bir hekime danışırsanız işlem daha kolay ve rahat geçerİşlem sırasında CD dinlemek sizi rahatlatabilirBu tür teknikleri de denemeniz faydalı olacaktır

Laminate veneer sisteminin yaklaşık olarak maliyeti nedir?

Laminate veneer tekniği bilgi ve deneyim gerektirirÖnceliğiniz fiyattan çok hekiminize olan güven olmalıdırİyi bir laboratuar ve özenli çalışılan bir yerde yapılan laminate veneerin tanesi 350€ dan başlamaktadırEstetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekime danışırsanız daha fazla bilgi alabilirsiniz

Sol iki azı dişim in kenarlarından çürük başlamış araya köprü olur mu dişlerim çekilmeden birde diş çürüğü böbrek hastalığı yapar mı? Teşekkür ederim

Çürükleriniz temizlenip dolgu yapıldıktan sonra köprü yapılabilirDiş çürüğü böbrek hastalığına neden olmaz,ama böbrek rahatsızlığınız varsa vücuttaki su dengesi bozulacak ve bu da ağız ve diş sağlığınızı etkileyecektir Ağız ve diş sağlığı konusunda daha özenli davranmanız gerekir

Hocam, benim oğlum 22 aylık 8 önde 4 tanede arkada azı dişi olmak üzere sadece 12 tane dişi çıktı henüz tam olarak katı gıda çiğneyemediği için hep yemeklerini püre haline getirmek zorunda kalıyorum Sizden bilgi almak istiyorum bu yaştaki bebekleri kaç dişi çıkar?Bilgi verirseniz çok mutlu olurumİyi günler

Bu dönemde bebeğinizin ağzında ilk süt azı dişleri çıkmış oluyor30-35 Aylık olunca ikinci süt azıları da çıkacaktır ve altta ve üstte toplam 20 süt dişi olacaktırBebeğiniz için her şey normal gidiyor gibi gözüküyorEndişelenmenize gerek yok

Benim dişimle ilgili sorunum var ben 21 yaşın dayım köpek dişlerim normal dişlerinin üstünde doktora muayyene olduğumda damak darlığından demişti ve ne zaman istersen o zaman yaptırabilirsin demiştiazımı kapattığımda o kadar çok belli olmuyorbu konuda ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim

Bir ortodontiste danışıp ortodontik tedavi yaptırmanız gerekiyor

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

wwwcreadentacom[/b]

info@creadantacom
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com