Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
neronnedir

Neron-Nedir

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neron-Nedir




latince adı lucius domitius claudius nero (d 15 Aralık 37 - ö 9 haziran 68) milattan sonra 54 ve 68 yılları arasında roma imparatoru oldu ilk yılları son derece başarılı ve ölçülü geçen neron, halkın büyük sevgisini kazandı ama ilerleyen yıllarda psikolojik bir rahatsızlığı başladı ve zamanla arttı zalim ve zevk düşkünü bir insan oldu özellikle hıristiyanlara yaptığı zulümle tanındı kendisine karşı yapılan bir ayaklanmadan kurtulmak için roma dan kaçtı ve intihar etti başkent roma da 64 yılında çıkan ve yüzlerce hıristiyanın öldürülmesine neden olan ünlü yangını neron un çıkardığı ve roma yanarken lir çaldığı rivayet edilir neron un adı, daha sonraları piromaniyle birlikte anılır olmuştur
Kaynak:mitolojiinfo

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.