![]() |
Sütlü Tatlılar... |
![]() |
![]() |
#1 |
90burcu
|
![]() Sütlü Tatlılar...Bademli Keşkül (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem HAZIRLANIŞI : Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() 2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı Sufle (4 Kişilik) Malzemeler: Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı süt Bir buçuk çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz şeker 1 paket siyah çikolata Bir tutam tuz ve vanilya Bir miktar pudra şekeri HAZIRLANIŞI : Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın ![]() ![]() ![]() ![]() Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Çilekli Kazandibi (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gr ![]() 500 gr ![]() 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya HAZIRLANIŞI : Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın ![]() Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın ![]() ![]() ![]() Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın ![]() ![]() Elmalı Güllaç (15 Kişilik) Malzemeler: 10 Yaprak Güllaç 4 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Toz Şeker 1 kahve fincanı gül suyu 6 orta boy elma 2 kivi (Dilimlenmiş) HAZIRLANIŞI : Güllacı hazırlayın ![]() ![]() Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın ![]() ![]() Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın ![]() Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin ![]() ![]() Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin ![]() Güllaç (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 buçuk su bardağı toz şeker 1 paket güllaç 250 gram dövülmüş ceviz Çeyrek çay bardağı gül suyu HAZIRLANIŞI : Sütü ısıtın ![]() ![]() ![]() Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İrmik tatlısı (12 dilim) Malzemeler: # 2 bardak un # 3 veya 4 bardak süt # göz kararı irmik # 2 yumurta # 1 kaşık margarin # Bir buçuk bardak şeker veya daha fazla # 1 bardak vişne suyu # 1 paket vişneli jöle # 10 veya 15 tane vişne # 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI : Tecerenin içine un, süt, irmik, yumurta, şeker, vanilyayı katıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaymaçina (6 Kişilik) (Rumeli Tatlısı) Malzemeler: 1 kg süt 7 yumurta 2 su bardağı şeker HAZIRLANIŞI : Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın ![]() ![]() 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın ![]() Kolay Kazandibi Malzemeler: 1 su bardağı un 1 ![]() 1 lt süt 1 paket vanilya 50 gr margann 100 gr ince kıyılmış findık içi 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI : Bir tencereye bir bardak un eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin ![]() ![]() ![]() Krem Karamel (6 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı Pudra Şekeri Vanilya 1/2 lt Süt (2 su bardağı) 2 Adet Yumurta 2 Adet Yumurta Sarısı 1/2 Su Bardağı Toz Şeker Tuz HAZIRLANIŞI : Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin ![]() Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün ![]() ![]() Sütü ılıtın ![]() ![]() Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limonlu Puding (4 Kişilik) Malzemeler: 3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı pudra şekeri 175 ml süt 25 gr tereyağı, erimiş 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu Pudra şekeri, üzerine serpmek için Krema (tercihen krem şantiyi),servis için HAZIRLANIŞI : Fırını 170 C ısıtın ![]() Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın ![]() Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin ![]() Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar ![]() Mandalinalı Puding (4 Kişilik) Malzemeler: 6 Yaprak Jelatin 2 Mandalina 2,5 Küçük Kutu Süt Kreması 4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Portakalın Suyu Sütlü Çikolata HAZIRLANIŞI : Jelatini 5 dakika suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatini kısık ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Pudingi kalıptan çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir ![]() ![]() ![]() Meyve Soslu Krem Bavarua Malzemeler: 3 su bardagı süt 1 su bardagı toz şeker 4 adet yumurta 5 adet jelatin 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas) HAZIRLANIŞI : Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun ![]() ![]() ![]() Muhallebi (5 Kişilik) Malzemeler: 750 ml Diyet Süt 3 Çorba Kaşığı Süt 3 Çorba Kaşığı Nişasta Diyet Sıvı Tatlandırıcı Tarçın veya Mevsim Meyveleri HAZIRLANIŞI : Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin ![]() ![]() ![]() Not: Diyet sıvı tatlandırıcı kimyasal madde olduğundan gelişme çağındaki çocuklar yememelidir ![]() Pekmezli Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirine unu 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi HAZIRLANIŞI : Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun ![]() ![]() Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın ![]() ![]() ![]() Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin ![]() ![]() Pembe Beyaz Tatlı (6-8 Kişilik) Malzemeler: Beyaz Tatlı Malzemesi 1 lt Süt 8 Yemek Kaşığı İrmik 8 Yemek Kaşığı Şeker 1 Kahve Fincanı Çekilmiş Ceviz yada Çam Fıstığı Pembe Tatlı Malzemesi 1 Paket Çilek Aromalı Puding 3,5 Su Bardağı Süt HAZIRLANIŞI : İrmik, şeker ve sütü birlikte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek Aromalı Puding'i üzerindeki tarife göre sütle kayantın ![]() ![]() ![]() Saadet Parfe (5-6 Kişilik) Malzemeler: 2 paket krem şanti 4 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 1 büyük paket gofret 1 paket kakaolu bisküvi İri dövülmüş fındık Sosu için : 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Ceviz büyüklüğünde margarin HAZIRLANIŞI : Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kaba veya kek kalıbına temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım ![]() ![]() Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Buzluktan çıkarılan parfeyi kalıptan çıkaramıyorsanız, kalıbı ılık su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin ![]() Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 3 kahve fincanı un 1 damla sakızı 1 ![]() 1 kahve fincanı hindistan cevizi 10 çilek HAZIRLANIŞI : Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin ![]() ![]() Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın ![]() ![]() Sakızlı Sütlaç (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 200 gr şeker 20 gr haşlanmış pirinç 35 gr nişasta 10 gr çam sakızı HAZIRLANIŞI : Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın ![]() ![]() Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın ![]() Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun ![]() Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik) Malzemeler: 2 Kahve Fincanı Pirinç Unu 2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası 5 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Tozşeker 1/2 Tavuk Göğsü 1/2 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız HAZIRLANIŞI : Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|