![]() |
Köfteler... |
![]() |
![]() |
#1 |
90burcu
|
![]() Köfteler...Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: Kereviz Yaprağı 1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz İçi 80 gr Kurutulmuş Domates 2 Dilim Tost Ekmeği 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğanları kıyın ![]() ![]() ![]() Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin ![]() Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın ![]() ![]() Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın ![]() Bulgurlu Köfte Malzemeler: 500 gr dana kıyma Kızartmak için sıvı yağ 2 yemek kaşığl sıvı yağ 1 kahve fincanı ince bulgur 1 büyük soğan 1 adet yumurta 1-2 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 su bardağı konserve bezelye 4-5 adet patates 2-3 diş sarımsak Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI : Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun ![]() ![]() Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın ![]() ![]() Tepsideki köftelerin üzerine dökerek pişirin ![]() ![]() Çıldır Köfte (5 Kişilik) Malzemeler: 400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte 18 adet 30 gramlık pide 200 gram patates püresi 1 su bardağı et suyu 50 gram tereyağı Domates sosu Yoğurt sosu HAZIRLANIŞI : Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köftenin üzerine patates püresi yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin ![]() ![]() ![]() Ekşili Şiş Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kg orta yağlı kıyma Yarım kg arpacık soğanı 3 su bardağı su 2çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı margarin 1 adet orta boy pide Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Kıymanın içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() Şişten çıkardıktan sonra soğan ve köfteleri tencereye koyduğunuz 2 çorba kaşığı margarin içinde kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kullanılan kıymanın bıçakla kesilerek hazırlanması gerekir ![]() ![]() ![]() Girit Köftesi (4 kişilik) Malzemeler: # 500 gr ![]() # Yeterince un # Zeytinyağı # 1 adet yumurta # Köftelik Baharat # Tuz HAZIRLANIŞI : Kıyma az yoğurulduktan sonra ortası açılarak 1 adet yumurta kırılır ve un ilave edilmeye başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik) Malzemeler: 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3 Diş Dövülmüş Sarmısak 2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Tatlı Kaşığı Şeker HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım ![]() ![]() ![]() Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimler şeklinde keselim ![]() ![]() Sos için tüm malzemeyi karıştıralım ![]() ![]() ![]() Ispanak Köftesi (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gr Ispanak 200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Un 1 Küçük Soğan 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kızartmak için Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI : Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın ![]() ![]() Ispanak harcından küçük parçalar alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kıyma (yağsız) 750 gram ıspanak 1 yumurta 2 kaşık sıvıyağ 4 dilim bayat ekmek içi 2-3 diş sarımsak 1 soğan 1 kaşık un 1 kaşık salça bir buçuk bardak et suyu kimyon, karabiber, yenibahar, tuz 2 yumurta (ıspanak için) 1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri 2 domates HAZIRLANIŞI : Kıymayı büyük bir tepsiye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun ![]() ![]() Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar fırına sürün ![]() ![]() ![]() Ispanaklı Et Poğaçası Malzemeler: 600 gr dana kıyma 3 dilim bayat ekmek içi 2 adet yumurta 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Yeteri kadar tuz Harcı için : Yarım kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 adet havuç Yeteri kadar tuz 2 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI : Yumurtaİardan birinin beyazını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfte hamurundan İimon büyükİüğünde koparıp yassıİaştırın ![]() ![]() ![]() 180 derecede ısıtıİmış fırında 30 dakika pişirin ![]() ![]() Ispanaklı Köfte Malzemeler: 500 gr köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 baş soğan Çeyrek bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar tuz, karabiber lspanaklı iç için : 500 gr ıspanak 1 baş soğan 2 yemek kaşığı kullandığınız yağ 100 gr kaşar peyniri HAZIRLANIŞI : lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() azla suyunu süzdürerek içine kaşar peynirini ilave edin ![]() ![]() 2 ceviz büyüklügünde parçalar alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gr Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Kimyon 6-7 Sap Maydanoz Kızartmak için Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI : Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim ![]() ![]() ![]() Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışmasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun ![]() ![]() ![]() İçli Adana (1 Kişilik) Malzemeler: 2 adet haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet soğan 100 gram kuzu kıyması 1 tatlı kaşığı salça Tuz, Karabiber, kimyon Yarım su bardağına yakın galeta unu 2 adet yumurta Kızartmak için: sıvı yağ HAZIRLANIŞI : 2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() İçli Köfte (8 Kişilik) Malzemeler: İçi İçin: ½ Kg Yağlı Kıyma 5 Adet Soğan (ince doğranmış) 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay kaşığı Pulbiber 100 gr Ceviziçi 1 Paket Margarin Yeterince Tuz Dışı İçin: ½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma 250 gr İnce Bulgur Biraz Tuz 1 Adet Rendelenmiş Soğan 1 Tatlı Kaşığı Salça Sos İçin: 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Tatlı Kaşığı Salça 1 ![]() Tuz HAZIRLANIŞI : Önce içli köftenin içini hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ![]() ![]() Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım ![]() ![]() ![]() ![]() İhbeyşi (1 Kişilik) Malzemeler: 50 gram kıyma 1,5 çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak Birkaç dal maydanoz HAZIRLANIŞI : Kıyma, birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun ![]() 1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin, 1 adet arpacık soğanını yemeklik doğrayıp, tavada kavurun, 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin, 1 çay bardağı suyu ilave edin ![]() ![]() ![]() İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin ![]() ![]() Not : İhbeyşi, Adana yöresinde yaşayan Araplar'a özgü bir yemek ![]() Hindi Köfte Malzemeler: 200 gram hindi göğüs 1 adet küçük soğan Tuz, karabiber, köfte baharatı 2 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy havuç HAZIRLANIŞI : Hindi göğsü haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın ![]() İnegöl Köfte Malzemeler: 1 kg dana kaburga kıyması 2 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz 1 orta boy soğan HAZIRLANIŞI : Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin ![]() ![]() ![]() İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yanında piyaz ile beraber servise sunun ![]() İrmikli Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gr Dana Kıyma 1 Kahve Fincanı İrmik 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Kahve Fincanı Yoğurt Tuz, Karabiber, Kimyon Kızartma için Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI : Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin ![]() ![]() ![]() ![]() Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin ![]() ![]() ![]() ALTERNATİF! İrmikli köfteyi fırın yemeği haline dönüştürmeniz de mümkün ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınbudu Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 600 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç 1 Su Bardağı Un Tuz Ayçiçek Yağı HAZIRLANIŞI : Kıymayı geniş bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin ![]() ![]() ![]() ![]() Kaşarlı Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 1/2 Kg Kıyma 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 1 Adet Soğan 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar Tuz HAZIRLANIŞI : Geniş bir kabın içine yarım kg kıymayı, rendelenmiş soğanı, kaşar peynirini, 1 adet yumurtayı, kimyonu, köfte baharını ve yenibaharı alın ![]() ![]() Hazırladığınız köfteyi çok az yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik) Malzemeler: 1 Kg Ispanak Köftesi İçin: 1 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Adet Soğan 200 gr Yağsız Kıyma 1 Çorba Kaşığı Un 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1/2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 1/2 Su Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Salça Tuz, Karabiber Kızartmak İçin Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI : Ispanakları bol suyla yıkayalım ![]() ![]() Köfte için,ince bulguru bir kaba alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köy Usulü Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gr Kıyma 400 gr Kabak 50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar 1 Soğan 1 Yumurta 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu Zetinyağı Un,Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Kabakları yıkayıp kazıyın ![]() ![]() ![]() Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu çıkarın ![]() ![]() Kıymayı, yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Kuru Köfte (8 Kişilik) Malzemeler: Karabiber 1 kg ![]() 1 tatlı kaşığı kimyon 2 adet haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek 2 su bardağı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI : Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun ![]() Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şeklinde yuvarlayın ![]() Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın ![]() Kütahya Köftesi (6 Kişilik) Malzemeler: 2 Çorba Kaşığı Tarhana 2 Çorba Kaşığı Kıyma 1 Çay Bardağı Bulgur 1 Çay Kaşığı Karabiber Yeterli Miktarda Tuz 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı Nane 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Kase Yoğurt HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lahanalı Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: LAHANA İÇİN 3 Domates 1 Soğan 1 Tatlı Kaşığı Margarin 400 gr Lahana 150 ml Su 150 gr Süt Kreması Tuz KOFTE İÇİN 2 Dilim Bayat Ekmek Tuz 1 Soğan 500 gr Kıyma 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ 1 Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Hardal Kırmızı Tozbiber, Karabiber Kızartmalık Yağ HAZIRLANIŞI : Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimek Köftesi (8 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı İnce Bulgur 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek 4 Su Bardağı Su 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Pul Biber 5 Çay Kaşığı Kimyon 1 Demet Yeşil Soğan 1 Demet Maydanoz 3 Çay Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Soğan HAZIRLANIŞI : Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim ![]() ![]() ![]() ![]() Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() Naneli Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Küçük Soğan 2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi 1/2 Kg Kıyma 2 ÇorbaKaşığı Kurunane 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Salça Yeterince Tuz HAZIRLANIŞI : Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun ![]() Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın ![]() 2 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı ezin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın ![]() Nişantalı bulgur köftesi (6 kişilik) Malzemeler: # 1 ![]() # 2 çorba kaşığı un # 1 çorba kaşığı nişasta # 1 yumurta akı # 1 çorba kaşığı kuru nane # 2 çay kaşığı tuz # 8-10 dal maydanoz Sos için: # 2 çorba kaşığı zeytinyağı # 3-4 diş sarımsak # Yarım çorba kaşığı biber salçası # 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber # Yarım çay kaşığı kimyon Hazırlama süresi: 20 dk Pişirme süresi: 15 dk HAZIRLANIŞI : Bulguru küçük bir tepsiye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz yapraklarını kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için; sarımsakları ezin ![]() ![]() ![]() Köfteleri tabaklara paylaştırın ![]() ![]() Patates Köftesi Malzemeler: 6 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı nişasta 3 adet yumurta (birinin akını ayırrn) 3 kibrit kutusu kadar taze kaşar 3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri ve kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ Yeteri kadar galeta unu HAZIRLANIŞI : Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın ![]() ![]() ![]() Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın ![]() ![]() ![]() Patatesli Bulgur Köftesi (6 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı köftelik bulgur, 6 adet patates, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 250 gram kıyma 1 tatlı kaşığı salça, 1 demet maydanoz, 4 diş sarımsak, 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz, Üzerine : 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 2 çorba kasığı zeytinyağı Kızartmak için: Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik) Malzemeler: 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI : 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Sonra çorba kaşığı yardımıyla şekil verelim ![]() 3- Köfteyi önce iyice çırpılmış yumurtaya son*ra una bulayalım ![]() ![]() ![]() Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: Dışı İçin: 3 Su Bardağı İnce Bulgur Yeterince Su 1 Adet Yumurta 1-1,5 Çay Bardağı Un Tuz İçi İçin: 4 Adet Orta Boy Patates 1 Adet Orta Boy Soğan 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Demet Maydanoz Tuz, Karabiber 1/2 Çay Kaşığı Salça Köftelerin Sosu İçin: 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Salça(Biber Salçası) Pul Biber HAZIRLANIŞI : İçi İçin: Patatesleri haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi ıslatarak yuvarlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteleri dilersek kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bazı yörelerde “simit” adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik) Malzemeler: Köfte Hamuru: 750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma 2 Dilim Ekmek 1 Yumurta Sarısı 1 Orta Boy Soğan 1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış) Tuz, Karabiber Köfte Baharı Diğer Malzeme: 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı 500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş) 1 Çorba Kaşığı Un 200 gr ![]() 15 gr ![]() 4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış) HAZIRLANIŞI : Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekyağını bir tavada kızartın ![]() ![]() ![]() Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin ![]() ![]() ![]() Patlıcan Köftesi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 Kg Patlıcan 2 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Un 1 Demet Maydanoz 3 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir Sos İçin 3 Adet Domates 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4-5 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Şeker Kızartmak için 1 Su Bardağı Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Patlıcanların kabuklarını alaca soyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 adet yumurtayı, unu, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için: domatesleri rendeleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlı Köfte (6-8 Kişilik) Malzemeler: 200 gr Yarma (1 su bardağı) 600 gr Patlıcan 150 gr Yeşil Sivribiber 2 Adet Soğan 2 Adet Domates 50 gr Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 5 Su Bardağı Et Suyu Tuz 125 ml Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Yarmayı 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ile yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() ![]() Patlıcanları alaca ayıklayın ![]() ![]() Daha sonra 3 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Domatesleri rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvı yağı kızdırıp patlıcanların tamamını bir seferde hafifçe kızartın, bir kaba alın ![]() Daha sonra biberleri de aynı yağda kızartın ![]() Kızarmış biber ve patlıcanları kaynamakta olan köfteli suya ekleyin ![]() 10 dakika sonra ateşten alıp servis yapın ![]() Peynirli Hindi Köftesi (4-5 Kişilik) Malzemeler: Yarım kilo hindi kıyması 1 su bardağı rendelenmiş 2 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta Tuz, karabiber 1-2 su bardağı un Kızartmak için: Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Bir kabın içinde hindi kıymasını, rendelenmiş dil peynirini, ince doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi harmanlayın ![]() İyice yoğurduğunuz hindili köfteden eşit büyüklükte parçalar koparın ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavlı Tabak Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gr kıyma 1/2 kg Amerikan pirinci 100 gr taze kaşar salça (az) 2 dilim bayaf ekmek tuz, karabiber, köfte baharı ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI : Pirinçle sade bir pilav yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavlı köttelerin üzerine kaşar rendesi, az miktarda salça ekledikten sonra kızgın olarak ısıtılmış fırına sürerek pişirin ![]() ![]() Pirinç Köftesi (8 Kişilik) Malzemeler: Dışı İçin: 1/2 Kg Pirinç 3 Çorba Kaşığı Margarin Tuz İçi İçin 250 gr Yağsız Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Bardağı Badem 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Tuz, Karabiber 1/2 Çorba Kaşığı Margarin Kızartmak İçin: 1 Adet Yumurta Sıvıyağ Sos İçin: 2 Adet Elma 1 Adet Domates 1 Çorba Kaşığı Salça Biraz Ketçap 2 Dis Sarmısak Biraz Su Garnitür Olarak: Kabak Mısır Havuç HAZIRLANIŞI : Pirinci haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım ![]() ![]() ![]() Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım ![]() ![]() ![]() Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim ![]() ![]() ![]() Pratik İçli Köfte (6-8 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 2 orta boy patates 200 gram kıyma 50 gram ceviz 2 su bardağı bulgur 2 yumurta Kırmızıbiber, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Önce içli köftenin harcını hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta iki su bardağı bulguru, iki su bardağı sıcak su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, payreks tabağa yaydığınız hamurun üzerine serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pür Lezzet (4 Kişilik) Malzemeler: 250 gr Orta Yağlı Kıyma 1 Kuru Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Yumurta 1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi 3 Domates 3 Patates 2 Patlıcan 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası Kimyon, Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Kıymayı bir kaba alın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun ![]() ![]() ![]() Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik) Malzemeler: 750 gr Orta Yağlı Kıyma 3 Adet Yumurta 2 Çay Kaşığı Karabiber 2 Çay Kaşığı Köfte Baharı 1/2 Çay Bardağı Hardal 2 Adet Havuç 2 Adet Patates 1 Demet Maydanoz 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Adet Soğan 1 Çay Bardağı Konserve Bezelye Tuz Çok Az Sıvı Yağ Alüminyum Folyo HAZIRLANIŞI : Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım ![]() ![]() Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hardalın üzerine de patates püresini yayalım ![]() ![]() Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Saçaklı Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kıyma 3 adet yumurta 2 çorba kasığı un 2 çorba kasığı su Yarım demet maydanoz Köfte baharı, tuz, Kızartmak için: Aycicek yağı HAZIRLANIŞI : Geniş bir kapta, kıyma, 3 adet yumurta 2 çorba kasığı unu karıştırıp yoğurun ![]() ![]() ![]() Aycicek yağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısaklı Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: 1 Kg İnce Bulgur 2 Su Bardağı Su 1 Kg Orta Boy Domates 5 Baş (35-40 diş) Sarmısak 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1/2 Su Bardağı Un 2 Yumurta 10 Su Bardağı Su 1 Limon 1 Çay Bardağı Çiçekyağı Karabiber, Kimyon, Tuz HAZIRLANIŞI : Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamakta olan 10 bardak suya yarım limon suyu ve köfteleri ekleyip haşlayın ![]() ![]() Sarmısakları ince kıyıp yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze Köftesi Malzemeler: 2 adet havuç 1 adet kereviz 4-5 çiçek karnabahar Yeteri kadar tuz, karabiber 1 yemek kaşığı margarin 1,5 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu 1 bardak galeta unu 2 adet yumurta 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) HAZIRLANIŞI : Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın ![]() ![]() Diger tarafta yağla unu kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyunca köfte şekli verin ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma, 250 gram mantar 2 adet soğan, 2 adet çarliston biber 1 adet patates, 1 adet havuç 1 çorba kasığı yoğurt 1 çorba kasığı zeytinyağı 1 diş sarmısak, Kasar peyniri Tuz, karabiber, kekik HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 saat buzdolabında bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar fırından çıkartarak üzerine kasar peyniri rendesi serpin ![]() ![]() ![]() Sini Köftesi (10 Kişilik) Malzemeler: Yarım kg yağsız çiğ köftelik kıyma 750 gram ince bulgur 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı margarin İçine: 750 gram yağsız kıyma, 1 adet soğan, 300 gram ceviz 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı tarçın 3 çay kaşığı kırmızı biber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI : Çiğ köfte yapar gibi, kıymayı, ince bulguru, küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu ve kırmızı biberi özleşene dek uzun süre yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağını alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karıştırarak malzemeleri yumuşattıktan sonra ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine margarin sûrdükten sonra orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ![]() ![]() Soğanlı Köfte (6 Kişilik) Malzemeler: 5 Orta Boy Soğan 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Kg Kıyma 1/2 Çay Kaşığı Karbonat 4 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sıvıyağ (Kızartmak İçin) Karabiber, Kimyon, Tuz 3 Çay Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI : Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun ![]() ![]() Bir kapta kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, un, karbonat, karabiber, kimyon ve tuzu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Hazırladığınız köfte hamurundan kaşıkla alarak una bulayın ![]() ![]() ![]() Tahıl Köftesi (4 Kişilik) Malzemeler: Yarım kg yeşil mercimek, 1 adet soğan 4 su bardağı su 1 çorba kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet domates HAZIRLANIŞI : Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı ve süzülen suyu bir kenara koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin kabuklarım soyup rendeleyin, küçük bir tavanın içinde kaynatın ![]() ![]() Not : Mercimekleri bir gece önceden suya koyup ıslatırsanız, pişmesi daha kolay olur ![]() Tavuk Dalyan Köfte Malzemeler: 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 500 gr ıspanak 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar Sosun malzemesi: 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı köri HAZIRLANIŞI : Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin ![]() ![]() Ispanakların yaprak kısımlarını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin ![]() ![]() ![]() Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() Taze Kaşarlı Köfte Malzemeler: 500 gr kıyma 250 gr dilim kaşar peyniri 1 adet kuru soğan 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi Yarım kahve fincanı su Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Bir kabın içerisine kıymayı alın ![]() ![]() ![]() Yoğurduğunuz kıymayı iki parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Bıçağınızı ıslatarak istenilen şekilde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Tiritli Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı Nohut 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Adet Soğan Hamur İçin: 1 Çay Bardağı İnce Bulgur 50 gr Çok Çekilmiş Kıyma 2 Adet Yumurta 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın ![]() ![]() Bol suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu Bulgur Topları (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Su Bardağı Un 1 Adet Soğan 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Tutam Pulbiber 2 Diş Sarmısak 2 Su Bardağı Yoğurt Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : 1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp,üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede su kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerinin sosunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Adet Soğan 1 Demet Maydanoz 500 gr Dana Kıyma 2 Yemek Kaşığı Galeta Unu 250 gr Süzme Yoğurt 4 Adet Yumurta Tuz, Karabiber 2 Yemek Kaşığı Margarin HAZIRLANIŞI : 1 adet soğanı ve 1 demet maydanozu kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp köfteleri önce kuvvetli ateşte kızartın ![]() ![]() Hazırladığınız köfteleri mantar kavurması ve patates püresi ile birlikte servis yapın ![]() Yufkalı Darüzziyafe Köftesi (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram tavuk, 2 adet soğan 150 gram dana eti 100 gram kuzu eti 100 gram mantar 2 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 100 gr ![]() 4 dilim beyaz ekmek Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI : Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu şekilde yarım saat buzdolabında dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen köfteleri, yine ızgarada pişirdiğiniz domates ve biberlerle süsleyerek servise hazırlayın ![]() Yuvalaca (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gr köftelik kıyma 1 çay bardağı Amerikan pirinci 3-4 dilim bayat ekmek Kızartmak İçin: 3 yumurla 2 kaşık tereyağı, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Tüm köfte malzemelerini iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencereye alıp 2 bardak su idave ederek 1 saat pişirin ![]() ![]() Yuvarlama (Piyale Köfte) (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Kg Patates 7-8 Dal Demet Maydanoz 1 Soğan 4 Sivribiber 2 Domates Karabiber Kimyon Kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI : Patatesi haşladıktan sonra rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde köfteler yuvarlayın ![]() ![]() Yüksük Köfte (12 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı İrmik 1 Kg Köftelik Bulgur 1 Çay Bardağı Un 2 Adet Yumurta 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 2 Adet Yumuta 1 Adet Limonun Suyu Yeterince Su Tuz Sos İçin: 4 Adet Domates 4 Çorba Kaşığı Domates Salçası 7 Diş Sarmısak Tuz 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Bulguru yeterince ılık suyla önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın ![]() ![]() ![]() Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın ![]() ![]() ![]() ![]() Haşladığınız köftelerin suyunu süzün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|