Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iletişim, işlevleri, kültürel, sistemler, toplumsal

Toplumsal Ve Kültürel Sistemler Ve İletişim İşlevleri

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toplumsal Ve Kültürel Sistemler Ve İletişim İşlevleri

1112 Toplumsal Ve Kültürel Sistemler Ve İletişim İşlevleri;

İletişimle toplumsal kültürel sistemler arasındaki ilişki karşılıklıdır İletişim toplumsal/kültürel sistemleri yeniden üretimi ve değişiminde rol oynadığı gibi toplumsal/kültürel sistemlerde iletişim sistemlerini ve bireylerin ilişkilerini belirler Bunun yanında iletişim toplumsal/kültürel sistemler hakkında bilgi vererek bireylerin iletişim davranışlarında öngörü sağlar

İletişim bir aktarma ve paylaşma süreci olduğu kadar bazı kişi ve grupların başkaları üzerinde güç kazanmasında da rol oynarİletişimin işlevleri psikolojik ve toplumsal işlevler olarak sınıflandırılabilir Psikolojik işlevler: Ben merkezli; araçsal; oyun ve benliğin geliştirilmesidir Toplumsal işlevler ise haberdar etme; eşgüdüm; kuşaklar arası aktarma ve eğlence işlevleridir Bireysel iletişimde toplumsal boyuttaki iletişime geçişte üç aşamadan söz edilebilir Birincisi küçük gruplar içinde bireylerin gerçekleştirdiği iletişim; ikincisi bu iletişimlerin zamanda ve mekanda birbirine eklendiği aşama; ikinci aşamada ki iletişimlerin kitle iletişim boyutunda genişlediği aşamadır (ZILLIOĞLU,1993: s89)

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com