![]() |
Grip Aşısı Ve Kanser İlişkisi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grip Aşısı Ve Kanser İlişkisi...GRİP AŞISI VE KANSER İLİŞKİSİ Kanser hastaları bağışıklık sistemi zayıfladığı için grip aşısı yaptırabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Grip mevsimi öncesi her kesimde grip aşısı tartışılmaya başlanacak ![]() ![]() ![]() Ancak bu konuda kesin bir veri yok ![]() ![]() Grip aşısının etkinliği de tartışılan başka bir nokta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle kanser gibi kronik hastalığa sahip olanlar kişiler grip aşısı yaptırmadan önce mutlaka tedavi gördükleri bölümde ki doktorlarından onay almaları gerekiyor ![]() HORMON TEDAVİLERİ Kanser tedavisinde kemoterapi, radyoterapi, hedefe yönelik tedaviler kadar önemli bir konuda hormon tedavisidir ![]() ![]() ![]() Hormon tedavisinin en sık kullanıldığı kanser türü meme kanseridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Östrojenin en önemli kaynağı olan overlerin fonksiyonlarının (eğer hasta menopoza girmemişse) engellenmesi yine bir tedavi seçeneğidir ![]() ![]() Hormon tedavilerinin kemoterapi gibi yan etkileri yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuda tartışmalı bir ayrıntıda hamileliğin meme kanseri üstündeki etkisidir ![]() ![]() ![]() Erkeklerde hormon tedavisi en sık prostat kanserinde kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Homon tedavileri bu iki önemli hastalığın yanı sıra daha az sıklıkta endometrium kanseri , tiroid kanseri gibi kanser çeşitlerinde de kullanılmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Grip Aşısı Ve Kanser İlişkisi... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grip Aşısı Ve Kanser İlişkisi...Grip olmamak için aşı yaptırmak bana çok anlamsız geliyor açıkçası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de kanser hastalığı ile ilgili şöyle bir duyum aldım ne kadar doğrudur bilmiyorum ama lazer epilasyon yaptıran tüm bayanlar için kanser oldukları zaman kemoterapi göremiyorlarmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|