![]() |
Çocukların Dili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukların DiliÇocukların dilinden İnci 4 ya da 5 yaşındaydı ![]() Bayramını anlattım ![]() ![]() ![]() ayakkabılarını da giydi ![]() bayramım de mi? E o zaman ne duruyorsun öpsene elimi!!!" Gülsem olmaz şaşırsam olmaz bastan anlatsam hiç olmaz…Yere yatırıp gözlerinden yas gelene kadar gıdıklamıştım ![]() buyuk yeğenine anlatıyor ![]() öp dedim ama o beni yere yatırdı ve gıdıkladı" Ufuk cevap veriyor " Yani gıdıklama bayramı mı?" ( Özlem İ ![]() Sena Yaklaşık 18-20 aylıktı ![]() sarmıştı ![]() yazalım" diyerek onunla yazı yazıyordu ![]() evin şeklini değiştiriken Sena’nın Aliiiii Aliiiii diye çığlıklarıyla irkildik ![]() an koltuğu kaldırmıştık ve koltuğun altına doğru attı kendini ve gülerek elindeki kalemi gösterdi ![]() ![]() Geçen hafta minik cadım Açelya Anneannesi ile birlikte bahçede çicek ektiler ![]() gördüğümüz bütün küçük hayvancıklara "böcek" diyorduk ![]() solucan görüyor ve "Açelya bak böcek" diyor ![]() anane o böcek diil o bebek yılan" diyor ![]() Bir kaç hafta önce bir arkadaşa misafirliğe gittik ![]() yendi ![]() ![]() ![]() sahibi börek filan ikram etmek istedi ![]() kararlıydı hic birşey yemiyeceğinden ![]() oturmus oyun oynuyor bir yandan da kulakları hep konuşulanlarda ![]() kalktı yemek istemiyen arkadaşın önüne dikildi ve aynen şöyle dedi: " Yemek yemezsen büyümezsin o zamanda seni okula almazlar" Arada sirada Açelya- mız yemeğini yemek istemeyince biz ona öyle diyoruz da (Sibel Açelya 2,5 Y ![]() Bir akşam yatmadan önce oğlum Efe ile masal okumaya hazırlanıyorduk ![]() yedi cüceler masalını bir kez daha okumaya başlamadan önce önce kitabı alıp resimleri incelemeye başladı ve aramızda şöyle bir diyalog geçti ![]() Efe:Anne Kraliçe Pamuk Prensesin annesi değil mi? Zeliha:Evet ama üvey annesi ![]() Pamuk Prensesden güzel olmak istediği için pek anlaşamıyorlar ![]() Efe:Şu güzellik meselesini neden böyle büyütüyorlar hiç anlamıyorum ![]() güzelim ama hiç kavga etmiyoruz |
![]() |
![]() |
|