![]() |
Ödül Ve Cezada Aşırıya Kaçmayın! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ödül Ve Cezada Aşırıya Kaçmayın!Ödül ve Cezada Aşırıya Kaçmayın! Ödül ve cezada aşırıya kaçmayın Acaba çocukların karnesi nasıl gelecek? İyi gelen karne karşısında nasıl bir tutum sergilemeli? Karne kötü gelirse ne yapmalı? İşte bu soruların yanıtları ve karne gününde yapılması gerekenler… ![]() ntvmsnbc Notlar ve sınavlar her zaman gerçeği yansıtmasa da hayatı yönlendiren değerlendirmeler arasında yer alıyor ![]() ![]() ![]() Bu dönemde çocuklarla kurulacak iletişim ise çok önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KÖTÜ KARNEDE İYİ DETAYLAR BULMAYA ÇALIŞIN Çocuğunuz eve kötü karne ile geldiyse içinizden ilk olarak ona bağırmak ya da onu cezalandırmak gelebilir ![]() ![]() ![]() 1- Bir adım geri çekilerek olaylara üçüncü bir göz gibi bakabilmeyi deneyin ve durumu başka açılardan değerlendirmeye çalışın ![]() 2- Öncelikle karneyi çocuğunuzla birlikte gözden geçirin ![]() 3- Hangi derslerin sınav ağırlıklı olduğunu sorun ![]() ![]() ![]() 4- Sevdiği dersleri sorun ![]() ![]() 5- Olumlu davranışları ve notları sözel olarak ödüllendirin ![]() ![]() ![]() 6- Karnenin olumlu yanlarını gördükten sonra olumsuzlukları öfkenizi kontrol altında tutmaya gayret ederek birlikte inceleyin ![]() 7- Eğitim dönemi sırasında ondan beklentilerinizi söyleyin ![]() ![]() ![]() ![]() İYİ KARNEDE ABARTILI TEPKİLERDEN KAÇININ Başarılı çocuk, bütün bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığını alabilecek olmanın heyecanını yaşıyor ![]() ![]() ![]() 1- Çocuğunuzun başarı öyküsünü özetleyin ![]() ![]() 2- Notlarından çok, bu yıl neler öğrendiğini geçen yıllara göre bilgi ve deneyim düzeyinde nasıl bir yol katettiğini ve bunun gelecek yıllara olan yansımasından bahsedin ![]() 3- “Zaten bu senin görevin” gibi sert cümleler yerine, “Bir öğrenci olarak üzerine düşen görevleri çok güzel bir şekilde yerine getirdin, tebrik ediyorum, bu bizi de çok mutlu ediyor” demek daha pozitif bir yaklaşım olabiliyor ![]() 4- Aşırı abartılı tepkilerden de kaçının ![]() ![]() ![]() ÇOCUĞUNUZU DİNLEYİN Karne döneminde öfkeyi kontrol edememek ve çocuğu dinlemeyi reddetmek en sık yapılan hatalar arasında yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZAYIF KARNELİ ÇOCUĞA ÖZEL TÜYO “Kendime zarar veririm” tarzı tepkiler durumu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor: Karnesinin kötü geleceğini bilen çocuklar genellikle son ana kadar bekliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Ödül Ve Cezada Aşırıya Kaçmayın! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ödül Ve Cezada Aşırıya Kaçmayın!Bu dönemde çocuklarla kurulacak iletişim ise çok önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|