![]() |
Çaya Bal Katınca... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çaya Bal Katınca...![]() Çayın balla tatlandırılması durumunda antioksidan değerinin arttığını ortaya koydu ![]() 17 ![]() ![]() İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yapılan bir araştırma, Türk insanının vazgeçilmez içeceği olan çayın balla tatlandırılması durumunda antioksidan değerinin arttığını ortaya koydu ![]() ![]() ![]() ![]() Birçok hastalığın oluşum ve gelişiminde risk azaltıcı etkisi olan antioksidan maddelerle ilgili yapılan araştırmada, Türk insanının çok sık tükettiği çayın içeriğindeki antioksidanların hangi koşullarda, nasıl etkilendiğini incelediklerini anlattı ![]() Balın bileşiminde de antioksidan özelliğe sahip polifenoller bulunduğunu vurgulayan Prof ![]() ![]() "Çay ve bal günlük yaşamımızın iki vazgeçilmez gıda maddesi ![]() ![]() ![]() ![]() Çaya bal ilavesinin yapıldığı farklı sıcaklıkların balın HMF (hidroksimetilfurfural) ve diastaz değerleri (doğal enzimler) üzerine etkileri de analiz edildi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|