![]() |
Elmanın Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmanın YararlarıElma, her zaman en kolay ulaşılabilen, sarısı, kırmızısı ve yeşili gibi türlü renk ve tatlarda çeşitleri olan bir meyve ![]() Bu kadar bol olmasının bir sebebi olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Elma, tüm dünyada çok eskiden beri bilinen ve sevilerek yenen bir meyve ![]() Yurdumuzda her çeşidi en yüksek kalitede yetiştiriliyor ![]() ![]() Tarih boyunca herkes tarafından kabul edilen ve şu anda bilimsel olarak ispat edilen etkisi ise, içerdiği posadan dolayı bağırsakları iyi çalıştırdığıdır ![]() İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor ![]() Eski Romalılar elmanın bağırsak çalıştırıcı özelliğini bildiklerinden dolayı kabızlık durumunda ilaç gibi kullanmışlar ![]() Önlemede faydalı olduğu hastalıklar,, bağırsak kanseriDüzenli tüketilmesi durumda içerdiği posadan dolayı bağırsakları çalıştırıyor ![]() ![]() Meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini az tüketen zengin Kuzey Amerika'da kalın bağırsak kanseri oranı yüksektir ![]() ![]() İçerdiği antioksidanların kanseri önlediğine inanılıyor ![]() ![]() ![]() Elmanın içindeki antioksidanlar sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor ![]() ![]() ![]() - Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdaların içerdiği kolesterolün bir kısmını içine hapsederek bağırsakta emilimini engelliyor ve dışkı ilevücut dışına atılmasını sağlıyor ![]() - Sindirim için karaciğerden oniki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin bir kısmını emerek dışkı ile vücut dışına atılımını sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kandaki kolesterol, serbest radikaller (değişime uğramış oksijen molekülleri) tarafından okside olmadıkça damar çeperine yapışıp damar sertliği yapmaz ![]() Elmanın içindeki antioksidan maddeler, özellikle de Quercetin, kandaki kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engel oluyor ![]() ![]() Şeker hastalığıŞeker ve şekere dönüşen beyaz ekmek beyaz makarna, beyaz undan yapılan tüm besin maddeleri, ayrıca patates ve mısır kan şekerini çok hızlı yükselttiğinden dolayı şeker hastalığının baş düşmanlarıdır ![]() ![]() Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri içine hapsederek bağırsakta hızlı emilimi dolayısıyla kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini önlüyor ![]() doktorunun tavsiyesi dahilinde elma, şeker hastalarının tüketebileceği en faydalı meyvelerden biri ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet esnasında meyve saatinde elma tüketimi tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker hastalığı Şeker ve şekere dönüşen beyaz ekmek beyaz makarna, beyaz undan yapılan tüm besin maddeleri, ayrıca patates ve mısır kan şekerini çok hızlı yükselttiğinden dolayı şeker hastalığının baş düşmanlarıdır ![]() Buna karşılık posalı yiyecekler, kan şekerinin ani yükselmesini önlüyorlar ![]() Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri içine hapsederek bağırsakta hızlı emilimi dolayısıyla kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini önlüyor ![]() |
![]() |
![]() |
|