Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıçakla, doğramayın, metal, semizotunu

Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın..

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın..



Semizotunu Metal Bıçakla Doğramayın


Formda kalmadan böbrekteki kum ve taş probleminin giderilmesine kadar birçok konuda faydalı bir besin olan semizotunu tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Doğan, metal bıçak kullanılmamasına da dikkat çekti

“Semizotunun %92-98 i su %5-8 i kuru maddedir 100 gram semizotu 1-2 protein, 6 gram karbonhidrat içerir Semizotu, yapraklı sebzeler içerisinde en fazla ?-linolenic asit içeren yapraklı sebzelerdendir Semizotu yaprağında 300-400 mg ALA’nın yanı sıra yüksek miktarda çeşitli antioksidanları da bulundurduğu bilinmektedir

Semizotu nelere iyi geliyor?

Beslenmede önemli bir yeri olan semizotu içerdiği mineral ve vitaminler nedeniyle sıklıkla kullanılması gereken sebzeler arasında yer almalıdır

• Yapısında bulunan yüksek miktarda lif ve su oranı nedeniyle barsak faaliyetlerinde önemli rol oynamakta bireyi kabızlıktan korumaktadır

• Önemli bir kalsiyum ve C vitamini kaynağı olan semizotu özellikle ilkbahar döneminde sıkça kullanabileceğimiz sebzeler arasındadır

• İdrar söktürücü olarak bildiğimiz semizotu böbreklerden kum ve taş atımına da yardımcı olmaktadır

• İçerdiği omega-3 nedeniyle kalp sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır

• Düşük kalorisi sayesinde formda kalmak isteyenler, kolesterol problemleri olanlar ve şeker hastaları için ideal sebzelerden biri olarak sayabiliriz

Semizotu bıçak kullanmadan doğranmalı

Mineral ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında her gün kullanabileceğiniz sebzeler arasındadır Satın alırken özellikle yapraklarının canlı, diri ve körpe olanları tercih edilmeli, toprağa yakın olarak yetiştiğinden çok iyi yıkanmalı ve bıçak kullanılmadan doğranmalıdır Tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi C vitamini oksidasyonuna izin vermemek için metal bıçakla temas ettirilmeden doğranmalıdır

Semizotunu pişirmeden çiğ olarak ya da salata formunda yemek en sağlıklısıdır %95 i su olan semizotu cilt canlılığı için de önemli sebzelerden biridir
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.