![]() |
Ne Değişiyor? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Değişiyor?’Hakim yaşlı çifte sormuş: ‘’Bunca yıldan sonra niçin ayrılmak istiyorsunuz?’’ Yaşlı kadın cevaplamış: ‘’Hakim Bey bir ay öncesine kadar aklımda böyle bir şey yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakim kadına hak vermiş; ama adettendir diye bir de adama sormuş: ‘Senin söyleyecek bir şeyin var mı?’’ Yaşlı adam cevaplamış: ‘’Eşimin anlattığı her şey doğru, tek bir şey dışında ![]() ![]() Söylediği gibi eşimin kemik rahatsızlığı var ve iyileşmesi için düzenli egzersiz yapması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuşmalardan hakim onları boşamamış ancak günümüze geldiğimizde çoğu zaman hikayeler ne yazık ki böyle bitmeyebiliyor ![]() Ne oluyor da deli gibi aşığım deli gibi seviyorum dedikleri insandan, gün geliyor nefret ederek ayrılıyorlar ![]() Ne değişiyor da fazla değil aylar belki birkaç yıl önce üç gün üç gece düğün ile kurulan yuva birkaç saat içinde bozulabiliyor? Nasıl oluyor da daha bir ay öncesine kadar ayrılmayı bile düşünmeyen yaşlı kadın, ne değişiyor da ayrılma kararını alıyor? İnsanoğlu karar verme, düşünme ve yorumlama gibi birçok yeteneğe ve bilgiye sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk gördüğü an aşık olarak, yıllarca evlenmek için çabalayan insanlar ne değişiyor da ayrılma kararı alıyorlar? Evlilik dediğimiz süreçte, insan değil insanlar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘’Ancak uyum sağlayanlar hayatta kalır ![]() Evet bu süreçte de aynı şekilde hayat, değişen olaylar ve senin ayak uydurma sürecin arasında geçen bir paslaşma hali de denebilir ![]() ![]() ![]() Öyle ki hayatımızın her sürecinde kendi haritalarımızla yol buluyoruz veya yolu kaybediyoruz ![]() ![]() Mine çiçeğinin ölmesi değil harita, onun sulanmasına yüklenen bir harita var karşımızda ![]() Bazen bize karşı yapılanı yanlış bir davranışmış gibi düşündüğümüzde, olaylar aslında öyle olmayabiliyor ![]() ![]() ‘Bana bunu yaptı ![]() ![]() Peki bütün her şey benim haritam ise ve bu harita yanlış olabiliyorsa zaman zaman ![]() Bugün aldığınız kararlar ne kadar doğru bir düşünün isterim ![]() Arkanıza dönün bir bakın o davranış neden yapıldı? Neden Mine çiçeği düzenli sulandı? Arkadaşınızı, eşinizi, sevgilinizi tekrar düşünün aslında yaptığı sadece sizin iyiliğinizi düşünmekten başka bir şey değil miydi? Oluşturduğunuz zihin haritalarını, yargıları ve aldığınız kararları düşünün, sadece düşünün ![]() ![]() Hayatınızda ve bu Kasım’da da bütün ilişkilerinizin, bütün bağlarınızın daha sağlıklı ve güçlü olması diliyorum ![]() Sevgilerimle… Burcu Kaplan |
![]() |
![]() |
|