Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alışkanlıkları, dolarlık, düşünce, milyon

Milyon Dolarlık Düşünce Alışkanlıkları

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yazar: Stephanie Frank
Milyon dolarlık düşünen kimdir?

Milyon dolarlık düşünenler, para gibi şeyler hakkında düşünürler ve ortalama insandan daha farklı bir biçimde, bilinçli ve bilinçaltı zihni kullanarak karar verirler

İşte bir örnek!

Diyelim 10 bin dolar borcunuz var

Ortalama insan, borca, onu nasıl ödeyeceğine ve ondan nasıl kurtulacağına odaklanır

Borcu ödemek için ikinci bir işe girebilir

Ne olursa olsun, odak noktası borçtur

Diğer taraftan, milyon dolarlık düşünen biri, aynı durumda, olan bitene 180 derece farklı bir açıdan bakar

Milyon dolarlık düşünen kişi, 10 bin dolarlık borcu gördüğünde, hiç gecikmeden, 20 bin dolar kazanmak üzere bir plan yapar

Bir sorunu çözmeye ve daha fazla para kazanmak üzere strateji oluşturmaya odaklanmak, borcun olumsuzluğuna odaklanmaktan çok daha ilgi çekici, merak uyandırıcı ve sonuç olarak daha kazançlıdır

Hemen şimdi, zihninizin ve düşüncelerinizin nasıl çalıştığını anlamak üzere bir seçim yapın

Bizi en büyük hayallerimizi gerçekleştirmekten alıkoyan bilinçaltı zihnin ve inanç sistemlerinin keşfi, çok ilginç bir çalışmadır; başarılı olmak isteyen herkesin zaman ve emek harcamasına değer bir konudur

Önce, inanç sistemlerinize bir bakın; bilirsiniz, herkesin hakkında konuştuğu ama asla gerçekten derinine inmediği inançlar

Şu tür düşünceleriniz var mı?

“Yeterince iyi değilim

“Para ağaçta yetişmiyor

“Ele alınacak fazla birşey yok

Bunlar bilinçli zihne sızan inançlardır; insanların, verdiği zararın farkında olmadan sıkı sıkıya bağlandıkları inançlar

Elbette, kendine engel koyan bu düşüncelerin hiçbiri doğru değildir; ama, siz onları düşünürken çok gerçek görünürler

Beyin ve bu inançların nasıl çalıştığı hakkında bilgi edinmek önemlidir

Özellikle beynin düşündüğümüz koşul ya da durumları -kötü olanları bile- tam olarak nasıl yaratabildiğini bilmek gerekir

Bilinçaltı zihin, bütün beyin sisteminin bir altkümesidir Beyinde kontrolü sağlamanın üç yolu vardır

Birincisi bilinçsiz zihindir

Bu, nefes almak gibi şeyleri kontrol eder

Bir sonraki bilinçli zihindir

Bu, beyninizin bu sayfadaki sözcükleri işleme sokmak, düşünceleri düşünmek, meditasyon yapmak, bilgiyi yaratmak ve sınıflandırmak için kullandığınız parçasıdır

Bu, beyninizin bilgi ve rasgele düşünce parçacıkları, şarkılar ve paragraflar ile meşgul olan, tıkanan ve dolan parçasıdır

Size kendiniz hakkında harika ya da acı veren şeyler söyleyen, omzunuzdaki o minik canavar ya da melektir

Sonuncusu, bilinçaltı zihindir

Bilinçaltı zihin, bir fabrika gibidir; bilinçli zihninizin ona verdiği düşünceleri işler

Bir düşüncenin üretken olduğu ve size iyi yönde hizmet ettiği ya da sizi kırıp ağlattığı kararını verdirecek kontrol ya da ayırt etme yeteneklerine sahip değildir

Herhalükarda işe koyulur ve ona gönderdiğiniz düşünceleri uygular

Yapabiliyorsanız, bilinçaltı zihni, düşüncelerinizin uygulandığından emin olmak için debelenen bir grup küçük işçi olarak gözünüzde canlandırın

Kendinize “Bu zor iş” dediğinizde, bilinçaltı işe koyularak düşüncelerinizin uygulanmasını ve sonucun “Bu zor” olmasını sağlar

Bilinçaltı zihnin iyi ile kötü arasında bir çizgisi yoktur; mantıksal sonuca varmak için çalışır

Bu, onun düşünceleri gerçeğe dönüştürme yetisidir

Bilinçaltı zihin, “Yapamam” gibi şeyleri anlamaz ve istediğiniz şey ile istemediğiniz şey arasındaki farkı algılayamaz

Zihninizdeki bir resim gibi, yalnızca nihai sonucu görür ve nihai sonuca ulaşmak için çalışır

Bilinçaltı zihin, esasen yaşamınızda olup bitenlerle ilgilenir; istediğiniz şeyi anlatmak için kullandığınız resimlere, sözcüklere ve dile dayanır

Buradaki fikir, olumsuz bilinçaltı inançları kırmaktır Tam da bunu yapmanızı sağlayacak bir süreç vardır Şöyle ki:

Önce düşünün

Hangi inançlar sizi durduruyor?

Kendinizi başarıya layık görmüyor musunuz?

Kendinizi yeterince akıllı bulmuyor musunuz?

Yeterince şanslı olmadığınızı mı düşünüyorsunuz?

Sizi durduran düşünceye/düşüncelere inanmaya sizi iten ilk ne oldu?

Diyelim, dar gelirli bir ailede büyüdünüz

Her şeyin size karşı olduğuna inanarak büyüdünüz

Ne kadar çok çalışırsanız çalışın, evrenin sizi hep yokluk içinde bırakmak üzere kurgulandığına inanıyorsunuz

Ve çalışma alışkanlıklarınızla kendinizi sabote etmeyi sürdürüyorsunuz

Bu, bilinçaltı zihninizin sizi başarılı, böylece asla önemli bir başarı kazanamamış olan ailenize karşı sadakatsiz olmaktan alıkoymasının bir yoludur

Şimdi gözlerinizi kapayın

Derin nefes alın ve rahatlayın

Çok güzel ve güvenli bir yerde olduğunuzu hayal edin; kendinizi tamamen huzurlu ve rahat hissettiğiniz bir yerde

Şimdi, ebeveyninizi gözlerinizin önüne getirin ve onları yanınıza oturtun

Bunu yaptıktan sonra şunları söyleyin: “Anne baba, en çılgın düşlerimin ötesine geçerek başarılı olma fırsatı yakaladım

Size sadık kalma vaadimden vazgeçiyorum ve bu vaadi daha fazla sürdürmek istemiyorum

Kişisel, profesyonel ve finansal hayatımda çok başarılı olmayı seçiyorum

Sizi çok seviyorum ve size her halinizle saygı duyuyorum ve beni bu seçimimde desteklemenizi istiyorum

Hayalinizde, ebeveyninizin gülümsediğini ve sizi rahatlatıp cesaretlendirmek üzere şu sözleri söylediğini görün:

“Tatlım, sakın bizim izimizden gitme

Hayal ettiğin her şeye sahip olmanı istiyoruz

Biz de seni seviyoruz ve kararlarını destekliyoruz

Şimdi, birdenbire kendinizi daha hafif ve özgür hissetmiyor musunuz?

Gözlerinizi yavaşça açın

Bu yeni aracı kendi iyiliğiniz hakkında endişe duyduğunuz her an kullanabileceğinizi bilin

Bilinçli zihninize dadanabilecek “Yeterince iyi değilim” türü inançlar sıkı takip altına alınmalıdır

“Yeterince iyi değilim” kısmına inanmak kolay olabilir; ama bu nereden kaynaklanmaktadır?

Bu inancı size biri vermiştir!

Bunun sizin değil bir başkasının inancı olduğunu (ve tam olarak doğru olmadığını!) bir kez anladığınızda, ondan kurtulmaya başlayabilirsiniz

Yukarıda size verilen aracı kullanarak kendinizle bir meditasyon seansı yapın ve “Daha iyisini yapabilirim” inancını taşıyan zihinsel dosyayı ortadan kaldırın

Bunun yerine, “Her şeyi ilk seferinde iyi yapıyorum” inancını taşıyan zihinsel dosyayı koyun

Bu, düşünce şeklinizde büyük fark yaratacaktır

Sonra devam edin, sahip olduğunuz ve sizi engelleyen onlarca inanca yakından bakın

Bunları birer birer yaşamınızdan, sözcük dağarcığınızdan ve bilinçli düşüncelerinizden çıkarın

İnaçlarınızı su yüzüne çıkardığınızda ve kaynağına karar verdiğinizde, olmak istediğiniz başarılı kişiye doğru evrimleşmeniz için atmanız gereken bir sonraki adım bu inançlardan kurtulmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com