![]() |
Milyon Dolarlık Düşünce Alışkanlıkları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milyon Dolarlık Düşünce AlışkanlıklarıMilyon Dolarlık Düşünce Alışkanlıkları ![]() Yazar: Stephanie Frank Milyon dolarlık düşünen kimdir? Milyon dolarlık düşünenler, para gibi şeyler hakkında düşünürler ve ortalama insandan daha farklı bir biçimde, bilinçli ve bilinçaltı zihni kullanarak karar verirler ![]() İşte bir örnek! Diyelim 10 bin dolar borcunuz var ![]() Ortalama insan, borca, onu nasıl ödeyeceğine ve ondan nasıl kurtulacağına odaklanır ![]() Borcu ödemek için ikinci bir işe girebilir ![]() Ne olursa olsun, odak noktası borçtur ![]() Diğer taraftan, milyon dolarlık düşünen biri, aynı durumda, olan bitene 180 derece farklı bir açıdan bakar ![]() Milyon dolarlık düşünen kişi, 10 bin dolarlık borcu gördüğünde, hiç gecikmeden, 20 bin dolar kazanmak üzere bir plan yapar ![]() Bir sorunu çözmeye ve daha fazla para kazanmak üzere strateji oluşturmaya odaklanmak, borcun olumsuzluğuna odaklanmaktan çok daha ilgi çekici, merak uyandırıcı ve sonuç olarak daha kazançlıdır ![]() Hemen şimdi, zihninizin ve düşüncelerinizin nasıl çalıştığını anlamak üzere bir seçim yapın ![]() Bizi en büyük hayallerimizi gerçekleştirmekten alıkoyan bilinçaltı zihnin ve inanç sistemlerinin keşfi, çok ilginç bir çalışmadır; başarılı olmak isteyen herkesin zaman ve emek harcamasına değer bir konudur ![]() Önce, inanç sistemlerinize bir bakın; bilirsiniz, herkesin hakkında konuştuğu ama asla gerçekten derinine inmediği inançlar ![]() ![]() ![]() Şu tür düşünceleriniz var mı? “Yeterince iyi değilim ![]() “Para ağaçta yetişmiyor ![]() “Ele alınacak fazla birşey yok ![]() Bunlar bilinçli zihne sızan inançlardır; insanların, verdiği zararın farkında olmadan sıkı sıkıya bağlandıkları inançlar ![]() ![]() ![]() Elbette, kendine engel koyan bu düşüncelerin hiçbiri doğru değildir; ama, siz onları düşünürken çok gerçek görünürler ![]() Beyin ve bu inançların nasıl çalıştığı hakkında bilgi edinmek önemlidir ![]() Özellikle beynin düşündüğümüz koşul ya da durumları -kötü olanları bile- tam olarak nasıl yaratabildiğini bilmek gerekir ![]() Bilinçaltı zihin, bütün beyin sisteminin bir altkümesidir ![]() ![]() Birincisi bilinçsiz zihindir ![]() Bu, nefes almak gibi şeyleri kontrol eder ![]() Bir sonraki bilinçli zihindir ![]() Bu, beyninizin bu sayfadaki sözcükleri işleme sokmak, düşünceleri düşünmek, meditasyon yapmak, bilgiyi yaratmak ve sınıflandırmak için kullandığınız parçasıdır ![]() Bu, beyninizin bilgi ve rasgele düşünce parçacıkları, şarkılar ve paragraflar ile meşgul olan, tıkanan ve dolan parçasıdır ![]() Size kendiniz hakkında harika ya da acı veren şeyler söyleyen, omzunuzdaki o minik canavar ya da melektir ![]() Sonuncusu, bilinçaltı zihindir ![]() Bilinçaltı zihin, bir fabrika gibidir; bilinçli zihninizin ona verdiği düşünceleri işler ![]() Bir düşüncenin üretken olduğu ve size iyi yönde hizmet ettiği ya da sizi kırıp ağlattığı kararını verdirecek kontrol ya da ayırt etme yeteneklerine sahip değildir ![]() Herhalükarda işe koyulur ve ona gönderdiğiniz düşünceleri uygular ![]() Yapabiliyorsanız, bilinçaltı zihni, düşüncelerinizin uygulandığından emin olmak için debelenen bir grup küçük işçi olarak gözünüzde canlandırın ![]() Kendinize “Bu zor iş” dediğinizde, bilinçaltı işe koyularak düşüncelerinizin uygulanmasını ve sonucun “Bu zor” olmasını sağlar ![]() Bilinçaltı zihnin iyi ile kötü arasında bir çizgisi yoktur; mantıksal sonuca varmak için çalışır ![]() Bu, onun düşünceleri gerçeğe dönüştürme yetisidir ![]() Bilinçaltı zihin, “Yapamam” gibi şeyleri anlamaz ve istediğiniz şey ile istemediğiniz şey arasındaki farkı algılayamaz ![]() Zihninizdeki bir resim gibi, yalnızca nihai sonucu görür ve nihai sonuca ulaşmak için çalışır ![]() Bilinçaltı zihin, esasen yaşamınızda olup bitenlerle ilgilenir; istediğiniz şeyi anlatmak için kullandığınız resimlere, sözcüklere ve dile dayanır ![]() Buradaki fikir, olumsuz bilinçaltı inançları kırmaktır ![]() ![]() Önce düşünün ![]() Hangi inançlar sizi durduruyor? Kendinizi başarıya layık görmüyor musunuz? Kendinizi yeterince akıllı bulmuyor musunuz? Yeterince şanslı olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Sizi durduran düşünceye/düşüncelere inanmaya sizi iten ilk ne oldu? Diyelim, dar gelirli bir ailede büyüdünüz ![]() Her şeyin size karşı olduğuna inanarak büyüdünüz ![]() Ne kadar çok çalışırsanız çalışın, evrenin sizi hep yokluk içinde bırakmak üzere kurgulandığına inanıyorsunuz ![]() Ve çalışma alışkanlıklarınızla kendinizi sabote etmeyi sürdürüyorsunuz ![]() Bu, bilinçaltı zihninizin sizi başarılı, böylece asla önemli bir başarı kazanamamış olan ailenize karşı sadakatsiz olmaktan alıkoymasının bir yoludur ![]() Şimdi gözlerinizi kapayın ![]() Derin nefes alın ve rahatlayın ![]() Çok güzel ve güvenli bir yerde olduğunuzu hayal edin; kendinizi tamamen huzurlu ve rahat hissettiğiniz bir yerde ![]() ![]() ![]() Şimdi, ebeveyninizi gözlerinizin önüne getirin ve onları yanınıza oturtun ![]() Bunu yaptıktan sonra şunları söyleyin: “Anne baba, en çılgın düşlerimin ötesine geçerek başarılı olma fırsatı yakaladım ![]() Size sadık kalma vaadimden vazgeçiyorum ve bu vaadi daha fazla sürdürmek istemiyorum ![]() Kişisel, profesyonel ve finansal hayatımda çok başarılı olmayı seçiyorum ![]() Sizi çok seviyorum ve size her halinizle saygı duyuyorum ve beni bu seçimimde desteklemenizi istiyorum ![]() Hayalinizde, ebeveyninizin gülümsediğini ve sizi rahatlatıp cesaretlendirmek üzere şu sözleri söylediğini görün: “Tatlım, sakın bizim izimizden gitme ![]() Hayal ettiğin her şeye sahip olmanı istiyoruz ![]() Biz de seni seviyoruz ve kararlarını destekliyoruz ![]() Şimdi, birdenbire kendinizi daha hafif ve özgür hissetmiyor musunuz? Gözlerinizi yavaşça açın ![]() Bu yeni aracı kendi iyiliğiniz hakkında endişe duyduğunuz her an kullanabileceğinizi bilin ![]() Bilinçli zihninize dadanabilecek “Yeterince iyi değilim” türü inançlar sıkı takip altına alınmalıdır ![]() “Yeterince iyi değilim” kısmına inanmak kolay olabilir; ama bu nereden kaynaklanmaktadır? Bu inancı size biri vermiştir! Bunun sizin değil bir başkasının inancı olduğunu (ve tam olarak doğru olmadığını!) bir kez anladığınızda, ondan kurtulmaya başlayabilirsiniz ![]() Yukarıda size verilen aracı kullanarak kendinizle bir meditasyon seansı yapın ve “Daha iyisini yapabilirim” inancını taşıyan zihinsel dosyayı ortadan kaldırın ![]() Bunun yerine, “Her şeyi ilk seferinde iyi yapıyorum” inancını taşıyan zihinsel dosyayı koyun ![]() Bu, düşünce şeklinizde büyük fark yaratacaktır ![]() Sonra devam edin, sahip olduğunuz ve sizi engelleyen onlarca inanca yakından bakın ![]() Bunları birer birer yaşamınızdan, sözcük dağarcığınızdan ve bilinçli düşüncelerinizden çıkarın ![]() İnaçlarınızı su yüzüne çıkardığınızda ve kaynağına karar verdiğinizde, olmak istediğiniz başarılı kişiye doğru evrimleşmeniz için atmanız gereken bir sonraki adım bu inançlardan kurtulmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|