Osho Yoga : Hafiza, Ruya , Meditasyon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osho Yoga : Hafiza, Ruya , Meditasyon"Hafıza her zaman için senin etrafında bir kalıp örmektedir Vebir kez onun senin etrafında bir kalıp örmesine izin verirsen bir daha asla özgür olamayacaksın Her zaman bir kalıp içerisindeolacaksın Bu kalıp bilincin boşluğunun etrafındaki duvarlarıoluşturur Sen geleceğe bir adım atmadan evvel hafıza pek çoğunuatmış durumdadır Yol açık bir yol değildir; o bir hapishaneyedönüşmüştür Hafıza her zaman onu daraltıyor Ancak biz onuntarafından kandırılırız çünkü biz hafızanın geleceği daha iyi yaşamamız için bize yardım ettiğini düşünürüz O yardım etmiyor Osadece senin geleceğinin geçmişinle aynı olmasına yardım ediyor ![]() Hafıza tanımamış olduğu hiçbir şeyi yansıtamaz O sadece bilindikolanı yansıtır: Onu yansıtacaktır Tuzağa düşme Zihnin tek bir andahi gelecek için yansıtma yapmasına izin verme Elbette bu ölüalışkanlığın dışına çıkmak zaman alacaktır Onun farkında olmakmeditasyondur Ve sen bir kez farkında, bütünüyle farkında, yoğunbir şekilde farkında, uyaık olduğunda, hafıza senin için geleceği örmeyecektir; o sadece sen rüya görürken örecektir ![]() Rüya görmek hafızanın çalışması için temel koşuldur Bu yüzdenuykuda o gerçek gibi gözüken -gerçeklikten daha gerçek gözüken- rüyalar yaratır Rahat koltuğunda öylesine otururken; gündüz düşleriolur, hayaller olur Sadece birazcık uykulu ol ve hafıza örmeyebaşlar, yansıtmaya başlar Uyanık, bilinçli ol ve hafızanın gelecekiçin çalışması durur İçerde ve dışarda uyanıklık, daha çokuyanıklık meditasyonun başlangıcıdır ![]() Bu uyanıklık pek çok şekilde yaratılabilir Sana uyanık ol diyereksenin uyanık hale gelmeyeceğini biliyorum Bunu rüya hali içerisindeduyacaksın ve hafıza şöyle yansıtacak: "Evet, yarın uyanık olacağım " Ve hafıza bunun üzerinde çalışacak ve onu bir projeyedönüştürecek Şayet sen "Uyanık ol" diye duyacak olursan onu birproje yapacaksın "Evet, bir ara uyanık olacağım" diyeceksin Veşayet ben uyanıklığı mutluluk izler dersem, şayet saadetin uyanıklık aracılığıyla sana ulaşması kaçınılmazdır dersem sen daha da rüyalara dalacaksın Ve hafıza olayları yansıtacaktır![]() Sadece sana uyanık ol demek seni meditasyon haline sokmayacaktır; bu hiçbir fark yaratmayacaktır Bu yüzden ben araçlar yaratıyorum,uyanık olmak dışında bir şey yapamayacağın durumlar; içerisinde rüyalara dalmanın mümkün olmadığı durumlar yaratıyorum ![]() Sana bir şey söyleyeceğim Etrafında çok karbondioksit varsarüyalara dalmak daha çok mümkündür; daha uykulu olacaksın Bu yüzdensen gündüz gece olduğu kadar rüyalara dalamazsın Geceleyin havadadaha çok karbondioksit ve daha az oksijen vardır Dolayısıyla tersimümkün olursa, sendeki ve etrafındaki oksijen daha çoksa ve karbondioksit dışarı atılırsa rüyalara dalamazsın Bu yüzden benkuvvetli nefes alıp verme konusunda ısrarcıyım Bu, sendeki kimyasalatmosferi değiştirmek için bir araçtan başka bir şey değildir Oradadaha, çok daha fazla oksijen olmalıdır Oksijen ne kadar çoksa,rüyanın o kadar az kurbanı olursun Ve senin anıların rüya aracıolmaksızın iş göremez "OSHO |
|
|
|