![]() |
Nefes Alma Egzersizleri (2) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefes Alma Egzersizleri (2)NEFES ALMA EGZERSİZLERİ Nefes alma egzersizleri gevşeme çalışmalarının en temel uygulamalarından biridir ![]() ![]() ![]() Nefes Alma Teknikleri üç safhadan oluşur: 1 Yavaş Nefes Alma 2 Nefes Tutma 3 Nefes Verme Önce ağır ağır ve derin birkaç kez soluk alıp vermeye başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık özel bir teknikle nefes alıp vermeye başlayabilirsiniz: İçinizden yavaşça 7'ye kadar sayarak soluk alın ve içinizden 3'e kadar sayarak soluğunuzu tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gevşemeyi ve buna karşılık gerilimin yerini alan derin huzuru hissedin ![]() ![]() ![]() ![]() Soluk alıp verme çalışmalarını yaparken ciğerlerinizin üst bölümlerini de kullanmaya özen gösterin ![]() Kendinizi içinizden hissedin ve ağır ağır düzenli bir şekilde nefes almaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() OLUMLU SÖZLER Çalışmanızı daha olumlu hale getirmek ve kolaylaştırmak için aşağıdaki telkinsel sözleri kendi kendinize içinizden tekrarlayabilirsiniz ![]() · Vücudumu hissediyorum ![]() ![]() ![]() · Ve onu tamamen serbest bırakıyorum ![]() ![]() ![]() · Çalışmalarım ilerledikçe daha rahat gevşiyorum ![]() ![]() ![]() · Her gün, her yönden daha iyiye gidiyorum ![]() ![]() ![]() · Güvenimi geliştiriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() · Kendime güveniyorum ![]() ![]() ![]() · Gayet rahat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ergün Candan Kitabından Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|