![]() |
Meditasyon Ve Dinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meditasyon Ve DinlerMeditasyon, insanın ruhsal gelişiminde son derece etkin bir araç olarak kullanabileceği bir yontemdir ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, hepsinden önemlisi, meditasyon, insanrın akıl ve mantık yoluyla sırrına ulaşamadığı evrensel gerçeklere derin bir sezgi ve farklı bir algılama yoluyla ulaşmasını sağlayan en etkili yoldur ![]() ![]() Meditasyonun size neler kazandırabilecegini deneyerek siz de göreceksiniz ![]() Doğuda meditasyon, algılamayı geliştirip yönlendiren saygın ve geleneksel bir yöntem olup,Hindistan,Çin,Tibet,Birmanya,Tayland ve diğer bazı ülkelerin kültürlerini çok etkilemiştir ![]() ![]() ![]() Bilnen belli başlı dinler meditasyon yapmayı öğütlüyor ![]() HİNDUİZM İnsalar arasında ululuğa erişenler her kimler ise, buna meditasyonun ödüllerinden biri olarak sahip oldular ![]() Meditasyonun önünde saygıyla eğilin ![]() Her kim meditasyonun kutsallığı önünde eğilirse, meditasyon sürüp giderken o kimsenin özgürlüğü de sınırsız devam edecektir ![]() JAİNİZM ![]() Her şeyden vazgeçebilen ve hayat hakkında meditasyona dalan kimse ruhu meditasyonla temizlenmiş kimsedir ![]() Denizdeki gemiye benzetilebilir ![]() ![]() Sutra-Kritanga Sutra SIKHİZM ![]() Dünya bir okyanustur, geçilmesi zor ![]() İnsanoğlu onu nasıl aşacaktır? Suda ıslanmayan bir nilüfer gibi, deredeki bir su kuşu gibi ![]() Tam anlamıyla meditasyon yaparak dünya etkilerinden korunun ![]() Guru Nanak TAOİZM ![]() Boş olmak için her şeyi yapıyorum; Kuvvetle sessizliğe sarılıyorum ![]() Sayısız varlık birlikte ayaklanıyor ![]() Ve ben onların düşünü gözlüyorum ![]() Çoğalan varlıkların hepsi asıllarına dönüyorlar ![]() Kişinin aslına dönüşü sükunet demektir ![]() Tao-Te King BUDİZM Sekiz Soylu yol: Doğru Anlama Doğru Düşünme Doğru Konuşma Doğru Davranış Doğru Geçim düzeni Doğru Manevi Çaba Doğru Konsantrasyon Doğru Meditasyon ![]() MUSEVİLİK Allah, kalpten olanı ister ![]() Talmud HİRİSTİYANLIK Ne işte orada, ne işte burada diyecekler; Çünkü Allah'ın saltanatı senin içinde ![]() İncil,St ![]() ![]() İslamiyet Rabbini gönülden ve korkarak içinden hafif bir sesle sabah akşam an; gafillerden olma ![]() Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|