Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskınlığı, güzelliğe, hücresel, ruhun

Ruhun, Hücresel Güzelliğe Baskınlığı

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ruhun, Hücresel Güzelliğe Baskınlığı

Ruh güzelliği mi? Fiziksel güzellik mi? Çok sıradan sürekli duyduğunuz bir soru değil mi? Bu soruyu duyduğumuzda tabiki ruh güzelliği deriz ama bu sadece sözcüklerde kalır, nede olsa aklımız herzaman fiziki güzelliktedir, bu sitede de açılan konuların tamamı fiziksel görüşün önemini zaten vurguluyor

Fiziksel güzellik nedir hiç düşündünüz mü? Öyle yüzeysel değil, derin derin, kendi içinizde düşünce fırtınalarıyla düşündünüz mü?

Fiziksel güzellik yerine ben hücresel güzellik tabirini kullanmayı seçiyorum; atomların bir araya gelerek molekülleri, bu moleküllerinde birleşimiyle hücreleri ve bu hücrelerde düzenli gruplar halinde dokuları oluşturmasıyla göze hoş gelmesi durumudur Bu tanımda farkettiğiniz birşey var mı? İsterseniz tekrar okuyunuz, hatta anlayana kadar bi kaç kez okuyunuz

Evet, bu tanımda, kişinin geneteği, dna'sı, rna'sı, kromozomları gibi biyolaojik etkenler vardır, beğenmediğiniz taktirde değiştirme gibi bir durum sözkonusu değildir, istesenizde istemesenizde o sizin ruhunuzun taşıyıcısıdır, seçim hakkınızda yoktur, bu seçimin pekte bir önemi yoktur, bunu kabullenmek zorundasınız ve isyan etmeden kabullenmek zorundasınız

Peki ya ruh güzelliği; Allah nefesini çamura üfledi ve Ademoğullarını yarattı, bu tek tanım herşeyi açıklıyor aslında, ruh sensin, kendini değiştirebilirsin, akıl ve mantık bu ruhunda gizli, bakış açın etten meydana gelen gözlerinde değil ruhunun derinliklerindedir Genetikle hiç bir bağı yoktur, kimseye benzemezsin, kimsede sana benzeyemez, ölmezsin yok olmazsın, ruhunun kılıfı o çok beğendiğin hücresel güzellikteki vucudundur

İnsanlarla iyi iletişim kurmak, güzel konuşmak, zeka, akıl, mantık, değişim gibi olgular bedeninde değil, ruhundadır

Sevgi, aşk acısı, hasret, kin, nefret, ihtiras, intikam diye uzayan bu duyguları hiç birini ruhuna kılıf olan bedenin yaşatmaz veya hissetmez, bu hislerin tamamını ruhun anlar ve karşılık verir

Neden insanlar için hücresel güzellik önemlidir? Her insan için aynı şeyleri söylemek doğru değildir ama çoğu insan için çok önemlidir
Yeni bi kızla tanışan dostlarıma; Kız arkadaşın nasıl? İyi birisi mi? diye sorduğumda aldığım cevaplar çok düşündürücüdür, "evet, çok güzel bir kız" başka sözede gerek kalmıyor, al hayrını gör o zaman, ne diyebilirim ki! Ben, Karekteri nasıl? Ruh yapısı nasıl? diyorum aldığım cevaplar hep aynı, hücresel güzelliği çok iyi

Hücresel güzellik değiştirilemez, ruh güzelliği değişebilir, sen onun vucuduyla değil ruhuyla konuşuyorsun, ayrılıklar düşücelerin uyuşmazlığından olduğunu biliyorsan neden hala fizike görünüşe önem veriyorsun?

Ruhun bedenini terk ettiğinde, o duyguların hepside ruhunla beraber gidecek ama bedenin ve vucut güzelliğin burda kalacak

Unutmayınki; ku'ran-ı kerim'de isra 85 ayette: "sana ruhtan soruyorlar de ki: "ruh rabbimin emrindendir size ise pek az bilgi verilmiştir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com