Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duyular, felsefesi, kuantum, mekanizması, üzerine

Kuantum Felsefesi Ve Duyular Mekanizması Üzerine

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuantum Felsefesi Ve Duyular Mekanizması Üzerine

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki,gurubumuzdaki tüm içerikler,paylaşımlarımız,gurup mesajlarımız vs hepsi 21yüzyılda ileri düzey araştırmalar neticesinde bilim adamlarının bu konu hakkındaki bizzat kendi izahlarıdır,bilimsel kaynaklardan taranmıştır ve konuyla ilgili hiçbir inancı ölçüt almadan yazılan makalelerdirBu gurubun kıstası bilimdir

Eğer objektif şekilde biz sadece bilimi değil de herhangi bir inancı,dini örneğin gurubumuzda materyalist dünya görüşünü(ki materyalizm de herşeyi maddeyle tanımlayan,maddeye yaratıcı güç veren maddenin mutlaklığını savunan bir tür dindir) kıstas almış olsaydık bu paylaşımların hiçbirisini (21yüzyılda bilim adamlarının üst düzey çalışmalarıyla net kanıtlanmış birer bilimsel gerçek olmasına rağmen) asla paylaşamayacaktık çünki bu durumda modern bilimi, günümüzdeki ileri düzeyde araştırmaların neticesinde ortaya koyduğu bu gerçeklerle inancımıza ters düşürmüş olcaktık bu da materyalizmin modern bilimle değil 18 19 yüzyıllardaki ilkel bilim seviyesinde sözde bilimsel destek bulan bir görüş olduğunu günümüzde ise modern bilimin maddenin mutlak birer gerçek olmadığını gösterdiğini insanlara duyurmuş olacaktık, bu da eğer inancımızıa körü körüne bağlıysak bize ağır gelecekti

Bizim gurubumuz da asla inançtan yola çıkarak bilime taraf bir şekilde müdahale etme hastalığı yokturBilimden yola çıkarak gerçeklere inanılırÖlümün ötesi konusunu herhangi bir inanışa göre tanımlamadım aksine bu konuda kuantum fizikçilerinin bu gerçekler karşısında ölümünde öldüğü yani ölümün ötesinde bir varlık olduğu birçok izahlarında açıkca görülür ben oradan yola çıkarak yazdımAyrıca gurubu kuran ben ve diğer arkadaşım bu konuda ciddi araştırmaları olan konu hakkında eğitim almış insanlarızBenim birçok materyalist arkadaşım da var şuan birçoğu bu gerçekler karşısında artık materyalizme inanmıyorlar birçoğu da açıkca itiraf ediyor "biz materyalistiz bilim bu gerçekleri gösterse de asla bu inanışımızdan kopmayız gerekirse bilimi de kıstas almayız" diyen materyalist arkadaşlarımda oluyor saygı duyuyorum ama kendi yaptıkları -inançtan yola çıkarak bilime müdahale etmeyi-modern bilimin göstediği gerçeklerle hareket eden insanların objektifliğiyle karıştırmıyorlar

"Kuantum teorisiyle şok olmayan kimse, onu anlamamıştır"

Madde dediğimiz evlerin, arabaların, dağların, gazların, moleküllerin yapıtaşı atomdur Ormanlar, nehirler, yıldızlar, galaksiler kısacası herşey atomlardan meydana gelir Bir bardağı tuttuğunuzda atomlara dokunursunuz, bir manzaraya baktığınızda büyük bir atom yığınına bakarsınız, oturduğunuz yer, yediğiniz yemek, içtiğiniz su, sadece atomlardan oluşmaktadır

Atom ise; sanıldığının aksine, yer kaplayan, hacmi olan, katı bir yapıya sahip değildir Parçacık fiziği dahilinde yapılan çalışmalar, atomun içinin boş olduğunu ve bir enerjiden müteşekkil olduğunu tespit etmiştir

Atomlar, pozitif yüklü protonlar, negatif yüklü elektronlar ve yüksüz nöronlardan oluşur Elektronların çekirdek etrafında saatte 1000 km hızla dönmesiyle madde oluşur Bu tıpkı, yerde dönen bir bozuk paranın, kazandığı hızla birlikte bir top büyüklüğünde algılanmasına benzetilebilir

Açığa çıkan bu enerjinin ışık, ses vs olarak farklı dalga türlerinde iletilmesiyle beynimizde görüntü ve sesler oluşur Kuşlar, vadiler, ovalar, denizler, dış dünyada değil; beynimizde vardır

İçinde bulunduğunuz odanın, gezdiğiniz şehirlerin, etrafınızı çevreleyen binaların hepsi beyninizde oluşmaktadır

Bu, bir animasyon filminin hazırlanmasından tamamen farksızdır

Görme merkezinde 3 boyutlu fotoğraflar arka arkaya eklenerek hareketli görüntüler elde edilir Elde edilen görüntüyle birlikte duyma, koklama gibi diğer merkezlere iletilen optik sinyaller biraraya gelerek üç boyutlu renkli bir görüntü oluşur

Biz de bu görüntüyü seyrederiz

Bu gurupta Kuantumun Gizemli Dünyasında Keşfe Çıkacağız ve Kuantum Fiziğiyle hayatımızın her anında muhatap olduğumuz maddi alemi,zaman ve mekan kavramlarını 21yüzyılda ortaya konan bilimsel gerçekler ışığında en net bilimsel izahlarla inceleyeceğiz

facebook'ta üye olduğum siteden bilimsel gerçekler
uzun süredir kuantum üzerine düşünüyordumharun yiğidin açıklamalrı ve bulguları beni şaşırtmaya yettide arttıburdan kendilerine teşekür ve şükranlarımı sunuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com