![]() |
Düşünüyorum Öyleyse Varım! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşünüyorum Öyleyse Varım!![]() Sanzio RAFFAELLO The School of Athens 1508-1511 arasında Raffaello tarafından yapılan bu muhteşem freskte eski Yunan'ın en ünlü düşünürleri tasvir edilmektedir ![]() ![]() "Bana söyleyiniz, insan kendinden nefret ederse, birini sevebilir mi? kendi kalbiyle barışık olmazsa başkalarıyla iyi geçinebilir mi? kendi varlığından canı sıkkın ve yorgun ise topluluğa hoşluk getirebilir mi? bu soruların hepsine cevap vermek için deliliğin kendinden daha deli olmak lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zira, genellikle anadan daha çok üvey ana olan doğa, bütün insanlara ve özellikle biraz bilgelik sahibi olanlara, ellerinde olana karşı isteksizlik göstermeyi, olmayana hayranlık duymayı emreden talihsiz bir eğilim vermiştir ![]() ![]() Erasmus - Deliliğe Övgü ![]() Zıpır bilgelik elbette geleneksel bilgeliğin tersidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tom Robbins İmage: Tomasz Setowski ![]() Doğru yolu bulmak için kaybolmak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Italo Calvino ![]() ''İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır ![]() Albert Einstein --- Sonraki mesaj --- ![]() ''Mutluluk daima yakınımızdadır, yakalamak için çoğu zaman elimizi uzatmak yeter ![]() - George Sand - ![]() ''Bazı durumlarda insan herkes gibi olmak zorundadır ![]() Kendini karşındakine tanıtmak için en kısa yol adını söylemektir ![]() ![]() ![]() Yanlışlık / Le Malentendu ![]() ![]() Albert Camus ![]() " Sanma ki hayat sana karşılıksız verilmiş bir armağandır ![]() Dostoyevski Görsel: Jacek Yerka ![]() " Mutluluk, dünyayı ondan hiçbir şey beklemeden sevmektir" Denemeler - Albert Camus ![]() ”Birçok insan mutluluğu, burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar ![]() |
![]() |
![]() |
|