Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açısındaki, bakış, farklılıklar

Bakış Açısındaki Farklılıklar

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakış Açısındaki Farklılıklar

DrRuskinAmerikan Tıp Birliği dergisindeyayınmlanan aşağıdaki yazısın dagülünç bir yanlış anlamanın kişide nasıl tümüyle farklı bir yaklaşım duygusu oluşturabileceğini anlatmaktadır

DrPaul Ruskin öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerını öğretirken onlara şu olayı okudu;

'' Hasta ne konusuyornede söylenenleri anlıyorZaman yer ya da kişi kavramı yok
Yalnız nasıl oluyorsa kendi adı söylediğinde tepki veriyor

Son altı aydır onun yanındaymne görünüşü için bir çaba harcıyor ne de bakım yapılırken yardım cı oluyorOnu hep başkalrı besliyoryıkıyorgiydiriyorDişleri yokyiyeceklerin püre halınde verilmesi gerekiyorGömleği salyalarından dolayı sürekli leke için de

YürümüyorUykusu sürekli düzensizGece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor
Çoğu zaman mutlu ve sevecenfakat bazen ortada bir neden yokken sinirleniyorBiri gelip onu yatıştırana
dek de fereyat figan bağırıyor''

Bu olayı okuduktan sonraRuskin öğrencilerine böyle birinin bakımını üstlenmek isteyip istemedıklerini sordu
Öğrenciler bunu yapamıyacaklarını söylediler Ruskinkendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırdılar

Daha sonra Ruskin hastanın fotografını dolaştırmaya başladı

Fotoğraftaki doktorun altı aylık kızıydı

Allen Klein

Farklı Yaklaşımlar ve Farklı Sonuçlar

Önyargılar Görüşünüzü Kapatabilir!

Ne demişler :

''Dünyada ilk bakışta doğruluğuna çok güvendiğim şeylere ikinci kez dikkatle bakmanın gereğini anlıyacak kadar çok yaşadım''

Josh Billings

''Göz bozukluğu gördüklerinizi sınırlargörüş bozukluğuysa yaptıklarınızı''

Franklin Field

''Unutma ki agzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi vardır''

Johnlily

*
dır !

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com