Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, kişinin, yaşamının

Kişinin Yaşamının Anlamı

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kişinin Yaşamının Anlamı

Kişinin yaşamının anlamı zayıftır kırılgandır dökülüp gitmeye hazırdır : kişi onu sürekli beslemezse korumazsa bütünlüklü tutmazsa kayıp gidiverir parmaklarının arasından

Sürekli —hep yeniden en baştan başlayarak— kurulması gereken birşeydir kişinin yaşamının anlamı Önceki kurulmuş biçimlerinin kişiye şimdi sağlayabileceği de sağlam ve direngen yapılar değil; önceki kuruluşlarının işte nasıl zayıf kırılgan olduklarının nasıl dökülüp gittiklerinin bilgisidir — 'yaşam deneyimi' denilen şey de bundan başka birşey değildir

Kişinin yaşamının anlamı dökülür gider; ona yalnızca nasıl dökülüp gittiğinin bilgisini bırakarak —

Kişinin yaşamının anlamı kişiyi bırakarak dökülüp gider — ona bilgisini bırakarak dökülür gider anlamı yaşamının kişinin

Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki?" diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yoktur

Bu bakımdan insanların büyük çoğunluğu anlamsız —anlam yoksunu— yaşamlar yaşarlar çünkü yaşamlarındaki anlam eksikliğini hiç duymamışlardır

Ancak bazı insanlar duyar bu eksikliği : onlar için yaşamlarının tek bir bütünlüklü anlamının olmaması çekilemezdir — bu yüzden kurmağa yaratmağa varetmeğe girişirler böyle bir anlamı

Bunu da bazen —bazıları— başarabilir; ama herhalde başaramayanlar da çoktur

Başaramayacakları —ya da artık başaramayacakları— açıklık kazananlar için de son bir —yoğun— anlam yaratma yolu kalır

Yokluğu da içerilir anlamında yaşamının kişinin

Oruç Aruoba
olmayalı

Alıntı Yaparak Cevapla

Kişinin Yaşamının Anlamı

Eski 07-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kişinin Yaşamının Anlamı

Kişinin yaşamının anlamı dökülür gider; ona yalnızca nasıl dökülüp gittiğinin bilgisini bırakarak —

Kişinin yaşamının anlamı kişiyi bırakarak dökülüp gider — ona bilgisini bırakarak dökülür gider anlamı yaşamının kişinin

Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki?" diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yokturPaylaşımlarını okurken düşünür ,düşünürken yaşar oldum senin engin bilgi ve görüşünün yanında çok cahil kalsamda bana kattıklarından ötürü çok tşkkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Kişinin Yaşamının Anlamı

Eski 07-22-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kişinin Yaşamının Anlamı

merih34 Nickli Üyeden Alıntı

Yaşamının anlamı ancak kişi bir an durup "Ne istiyorum ki?" diye sorabildiğinde biçimlenmeğe başlar Yani ancak eksikliği çekiliyorsa yokluğu duyulabilmişse varedilebilir — kurulabilir; yoksa yokturPaylaşımlarını okurken düşünür ,düşünürken yaşar oldum senin engin bilgi ve görüşünün yanında çok cahil kalsamda bana kattıklarından ötürü çok tşkkür ederim

MerihYüreği sevgi dolu insanHayat karşısında sen çok zenginsinNeden mi?

Kendin olarak varsın,dolu bir dünyasınİşte bu açıdan seni çok seviyorum

Bildiğim şey bildiğimle yetinmek istememek sadeceÇünkü yetindiğimiz anda hayat bir yönünü sunar sadece

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com