![]() |
Çay Yumurtalık Kanseri Riskini Azaltıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çay Yumurtalık Kanseri Riskini Azaltıyorİsveçli bilim adamları, çay içilerek yumurtalık kanseri riskinin azaltılabileceğini belirtiyor ![]() Karolinska Enstitüsü’nde yürütülen çalışmada, günde en az iki fincan çayın, yumurtalık kanseri riskini %50 oranında azalttığı ortaya kondu ![]() ![]() Yapılan çalışmada 301’inde yumurtalık kanseri görülen 60,000 kadına yer verildiği açıklandı ![]() İngiliz bilim adamları ise çayın yararları ile ilgili kesin kanıtların mevcut olmadığını belirtiyorlar ![]() Ancak daha önce yapılan çalışmalarda, çayın pek çok kanser türüne karşı koruyucu özelliğinin bulunduğu ve hafızayı güçlendirdiği belirtilmişti ![]() Araştırmacılar, günde en az iki fincan çay içen kadınlarda yumurtalık kanseri riskinin, çay içmeyen kadınlara göre %46 azaldığını belirtiyorlar ![]() Susanna Larsson, yapılan çalışmada ayrıca kahve tüketimiyle yumurtalık kanseri riskinin arasındaki bağlantının da araştırıldığını, ve kahvenin bu riski azaltmadığının belirlendiğini açıklıyor ![]() Kanser Araştırmaları Merkezi’nde epidemiyoloji profesörü Tim Key ekliyor: “Yumurtalık kanserinin hormonal faktörlerle güçlü bir bağlantısı var, ve her çocukta bu risk biraz azalıyor, ve doğum kontrol hapları bu riskin daha fazla azalmasını sağlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|