![]() |
Şişkinliği Azaltmanın Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şişkinliği Azaltmanın YollarıGaz sorunu can sıkıcı bir problemdir ![]() ![]() Mayo Clinic Health Letter’ın Ocak sayısında yayımlanan bir çalışmada, şişkinliğe neden olan bazı yiyecekler şu şekilde sıralanıyor ![]() ![]() ![]() Süt ürünleri Süt ürünlerinin içinde bulunan laktoz, gaz oluşumunun başlıca nedenlerinden biridir ![]() ![]() ![]() Bazı sebzeler Soğan, turp, lahana, kereviz, havuç, brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, ve kuru fasulye gibi sebzelerin içinde bulunan bazı karbonhidratlar, gaz üretimine neden olabiliyor ![]() ![]() Aşırı meyve şekeri Kuru erik, kuru üzüm, muz, elma, kayısı, veya kuru erik, üzüm ve elmadan yapılan meyve suları, gaza neden olabilir ![]() Aşırı lif Öncelikle yüksek oranda lif içeren yiyeceklerin tüketimine son verip, daha sonra aşamalı olarak bu gıda maddelerini diyetinize ekleyerek, bedeninizin lifli yiyecekler konusunda tolerans gösterdiği en son miktarı bulabilirsiniz ![]() Bazı tatlandırıcılar Şeker içermeyen çikolataların ve şekerlemelerin yapımında kullanılan, sorbitol, mannitol, ve ksilitol gibi tatlandırıcılar, bazı kişilerde ishale neden olabilir ![]() Yağlı yiyecekler Yağda kızartılmış yiyecekler, yağlı etler ve bazı soslar şişkinliğe neden olabilir ![]() Asitli ve içkili içecekler Bu tür içeceklerden uzak durmak, gaz üretiminin azalmasına yardımcı olabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|