![]() |
Vişne Ve Suyu Vücudun İlacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne Ve Suyu Vücudun İlacıVişne ile suyu ve konsantresinin, birçok kanser türü ile kalp hastalıkları gibi çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği açıklandı Dünyada “Küçük Kırmızı İkizler” olarak nitelendirilen vişne ile suyu ve konsantresinin, içerdiği bazı bileşiklerle birçok kanser türü ile kalp hastalıkları, eklem ağrısı, gibi çok sayıda rahatsızlığa iyi gelebildiği bildirildi ![]() Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiye'nin vişne üretiminde dünyada ikinci sırada bulunduğunu ve toplam rekoltenin yüzde 11'inden fazlasını karşıladığını söyledi ![]() ![]() Sağlıklı beslenme trendinin etkisiyle yüzde 100 meyve sularına olan ilginin, Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm dünyada arttığını, özellikle kırmızı meyve ve sularının bu ilginin odağı haline geldiğini dile getiren Akdağ, şöyle konuştu: “Yapılan araştırmalar, kırmızı meyvelerden vişnenin üstün özelliklerini ortaya koyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antioksidan Kaynağın Vişneden Günde 25 Gram Akdağ, vişnenin bazı uzmanlar tarafından kendine has yüksek antioksidan içeriği ve kombinasyonu nedeniyle fonksiyonel gıda olarak konumlandırıldığını belirterek, en yüksek ORAC kapasitesine sahip 50 gıda üzerinde yapılan araştırma sonucuna göre vişnenin, 14 ![]() ![]() Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada vişneden elde edilen ürünlerin işlemeden ve depolamadan sonra bile antioksidan özelliklerini koruduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Akdağ, “Günlük antioksidan ihtiyacının karşılanması için belirli miktarda ORAC (Oksijen Radikalleri Emilme Kapasitesi) alınmasını öneriyor ![]() ![]() Vişnenin, meyveye can alıcı kırmızı rengini veren 'antosiyanin' adı verilen güçlü antioksidanları içerdiğini vurgulayan ifade eden Akdağ, yapılan araştırmalara göre bitkilerde bulunan 150 farklı flavonoid içerisinde en yüksek antioksidan kapasiteye antosiyaninlerin sahip olduğunu bildirdi ![]() Akdağ, vişnenin antosiyaninleri üzerinde Michigan Üniversitesi'nde yapılan başka bir araştırmada ise önemli bir sonucun ortaya çıktığını belirterek, bu sonuca göre, vişnedeki başlıca antosiyanin olan 'cyanidin'in, iltihap engelleme etkinliğinin aspirinden daha çok olduğunu söyledi ![]() Bir Avuç Vişne İle uykunuzu Düzenleyin Melatoninin beyindeki hipofiz bezinde salgılanan, vücudun günlük ritmini ve uyku düzenini geliştiren bir hormon olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti: “Ayrıca yapılan birçok araştırmada melatoninin vasküler sistemi koruyucu, iltihap azaltıcı, ameliyat sonrası ortaya çıkan kan dolaşımı bozukluklarını azaltıcı potansiyele sahip olduğu ortaya çıkarılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akdağ, bu süper meyvenin tüketiminin, kalp ve kanser hastalıklarına karşı iyi geldiğini, kilo kontrolüne destek sağladığının araştırmalarla kanıtlandığını belirterek, “Onlarca yıldan bu yana vişne, eklem iltihaplanmasından şikayet edenlerden oluşan bir hayran grubu oluşturdu ![]() ![]() ![]() Gut ve Atakları ve Eklem İltihaplarında da Vişneye Güvenin Yapılan araştırmalarda vişnenin gut ataklarını ve eklem iltihaplanmalarından kaynaklanan ağrıların dindirilmesinde etkili olduğunun bulunduğunu dile getiren Akdağ, “Amerika Birleşik Devletleri Tarım Departmanı'nın Kaliforniya'daki İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi'nde kadınlar üzerinde yapılan araştırmada, günde iki porsiyon (280 gram) vişne tüketen kadınların kanındaki ürik asit seviyelerinin, bir gece içinde yüzde 15 civarında düşüş gözlemlendiği belirlendi” diye konuştu ![]() Hollanda'daki Ulusal Halk Sağlığı ve Çevresel Koruma Enstitüsü tarafından 805 erkek üzerinde yapılan ve 5 yıl süren araştırmada flavanoid alımı arttıkça koroner damar hastalıkları riskinin azaldığının belirlendiğini belirten Akdağ, en çok flavanoid tüketenler ile en az tüketilenler karşılaştırıldığında, kalp krizinden ölme riskinin yüzde 58 daha az olduğu sonucuna varıldığını bildirdi ![]() Vişnenin flavanoid açısından zengin olduğunu vurgulayan Akdağ, “Başka bir araştırmada ise vişnedeki antosiyaninlerin tümor oluşumunu ve insan kolon kanseri hücrelerinin büyümesini engelleyici özelliği olabileceği sonucuna varıldı ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|