![]() |
Havas Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havas ÇeşitleriHavas İlk Etapta Altıya Ayrılır 1 Genel Havas 2- Düzeysel Havas 3- Grupsal Havas 4- Şahsa Özel Havas 5- Bağlantı Havassı 6- Sırri Havas Genel Havas üçe ayrılır Havassul Zahire Havasul Ruhaniyye Havasul Hakimetul Kitabe Havassul Zahire fen bilimleri olarak çoğa ayrılır fizik, kimya, matematik ![]() ![]() havassul Ruhaniyye ise kendi arasında bir çok baba ayrılır Birde genel havas babı içinde havassul Hakimul Kitabe Vardır bu dahada ayrıdır Havassul zahire ve Havassul Ruhaniyyenin ilk basamağı ve ilk ayrılan konu kuralsal işleyiştir yani sabit Yaratılmışlık kanunlarıdır Bunun dışına çıkıldığında havas ilminin ilk basamağından ayrılmış ve değişik dallarına girmeye başlamış olursunuz Aslında içe içe geçmiş zincir halkaları gibidir yani balık ağı gibi Bir gurptayken farkına varmadan diğer grup ve basamağın kanun ve kurallarından yararlanabilirsiniz Yada sadece kendi grubunuzu devam ettirebilirsiniz Zaten havassın zorluğu ve açıklanamayışı burdan kaynaklanır Herkes k4endi yaşadığı grupsal seviyeye göre bakar ve yorumlar yapar o zaman farkına varmadan grupsal arası fikir çatışmaları ve itirazlar birbirini red çıkar Halbuki hepsi vardır ve gerçektir, ama kendi gerçekliğini yaşayıpta öbür insanın yaşadığı gerçekliği yaşamayan insan kendi yorumuyla karşıyı red ve inkar eder Ama karşıdakinden de sonuş ve neticeler hasıl olunca bu sefer karşısındaki insanı cinlerden yardım alan oyuncak bir insan olmakla, yada büyücü, sihirbaz olmakla ve benzeri şeylerle suçlar Bu kişinin kendini göremeyiş ve karşının sırrına vakıf olamayışının sonucudur Bu karşılıklı iki insan içinde geçerlidir Kullanılan havas kuralsal havas olduğu çin insan ne düşünürse düşünsün kısmen etkili olmakta ve sonuç getirmektedir Bu insanın düşünceleri İmana ve Ehli Sünnet ' e aykırı ise bu insan İmanı Konuları ve Ehli Sünnet 'i Ehli Sünnet Alimlerini red ve inkar etmeye başlar Aslında farkında değildir kendi cahilliğinde ve zavallılığında boğuluyordur Havas hakkında yorum yapabilmek için havassın içinde değil üstünde olmak gerekir Havasın dışında Havastan daha üst düzeydeki İlimlerin İsimleri insanoğlu bozmasın ve mundar etmesin diye tarafımdan verilmemektedir Unutmayın size altın bir sır Havassın kökü ruhanilere ve onlardan güç yardım almaya dayanmaz, çok daha ayrı ve farklıdır Bu ayrılığı ve farklılığı yakalarsanız havassı , havassdan üst düzey ilimlerle birleştirmiş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar yazdım diye bile Büyüklerimden Azar İşitebilirim Bunları sadece kafanızdaki karışıklık gitsin diye yazıyorum Yinede Daha iyi bilenlere sormak lazım Çünkü bunlar benim düşünce ve fikirlerim, doğruda olabilir, yanlışta En Doğrusunu Allah Bilir |
![]() |
![]() |
|