Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleyhi, arşil, azim, hasbiyallahu, hüve, ilahe, illa, rabbül, tevekkeltü

Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü Ve Hüve Rabbül Arşil Azim

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü Ve Hüve Rabbül Arşil Azim

A-

Fein Tevellev fegul hasbiyallahu la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azim

Tevbe 129/ Ey habibim eğer senden yüz çevirirlerse de ki bana Allah yeterOndan başka ilah yokturO'na dayandım O büyük arşın Rabbidir

- Şifa ve devaların neticesi olan bu ayeti kerime Cenabı Allah’ın lutfu kereminden kullarına hassaten inayet buyurduğu bir ayeti kerimedir
Bu ayeti kerimeyi okumaya devam eden kimseler çok büyük faidelerini müşahede etmişlerdir

- Bu ayeti kerimeyi okuyan kimse dünya ve ahrette Cenabı Hak Vacibul Vucud Hazretlerinin lutfu inayetine mazhar olur Her türlü müşkülatından halas olur Her bir meşru isteği ve arzusu biiznillah yerine gelir

- Bazı alimlerde bu ayetin sabah-akşam 11 kere okunması gerektiğini belirtmişlerdir

- Bizce de İnsanın lisanını bu mubarek ayete alıştırıp sabah-akşam , her hal ve durumda sayı gözetmeksizin okumaya devam etmek çok münasip ve yerinde olur

- Bu ayeti her gün 7 defa okuyan,o gün içinde,duvar altında kalarak,denizde boğularak,yanarak ve demirle vurularak ölmekten kendini korumuş ve kurtarmış olur

- Her kim akşamladığı ve sabahladığı vakit bunu yedişer defa okursa,niyet ettiği şeyde samimi veya gayri samimi olsa da Cenab-ı Ecelli Ala ona kafidir

- Bu ayeti okumayı vird edinirse bir kimse herhangi bir maksadına ulaşması için bu ona kafidir Bu maksadı ister dünya işleri ile ilgili olsun, isterse ahiret işleri ile, ister doğru ve hayırlı bir iş olsun isterse yanlış ve hayırsız bir her dilediğine kavuşur

B-

Okunuşu :
Hasbiyellahü li diyniy,
hasbiyellahü li dünyaye,
hasbiyellahü lima ehemmeniy,
hasbiyellahü liman bağa aleyye,
hasbiyallahü limen hasedeniy,
hasbiyallahü limen kadeniy bi suin,
hasbiyallahüındelmevti,
hasbiyallahü ındelmes'eleti fil kabr,
hasbiyallahü ınde l miyzani,
asbiyallahü ındessırati,
hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşıl azıym

Anlamı :

Dinim hakkında Allah bana kafidir,
dünyam için Allah bana kafidir
Bana fenalıkla kasd edene Allah'ım kafidir,
bana karşı azgınlık eden kimseye karşı Allah bana kafidir,
bana hased edene karşı Allahım bana kafidir,
bana fenalıkla yaklaşana karşı Allah'ım bana kafidir,
ölüm anında Allah'ım bana kafidir,
kabirde sual sorulacağı anda Allah bana kafidir,
amellerin tartılacağı anda Allah bana kafidir,
sıratı geçerken Allah'ım bana kafidir
O'ndan başka mabudün bihak olmayan Allah Teala bana kafidir,O'na dayandım,O büyük Arşın Rabbidir

Fazileti :

Her kim her namazından arkasından bu on kelimeyi okursa, Cenab-ı Ecelli Ala o kelimelerin beş tanesi ile dünyayı ait olan işlerine karşı ona kafidirBeş tanesi ile de ahirete mütaallik işlerinde o kimseye kafidir

Not:
Elhamdülillah senelerdir Rabbim bize bu yukarıda yazılı olanları yapabilmeyi fazlından nasip ediyor Ve Çok faydalarını bize ihsan ediyor Kardeşlerime de ehemmiyetle tavsiye ediyorum Vesselam

Evet, bu âyet bildirdi ki: Madem Cenâb-ı Hak var; O herşeye bedeldir Madem O bâkidir; elbette O kâfidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com