|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dilinden, dualar, günlük, hayatta, peygamberimizin |
![]() |
Peygamberimizin Dilinden Günlük Hayatta Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Dilinden Günlük Hayatta DualarHz ![]() Ben Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin yanına geldikten ta dünyadan ayrılıncaya kadar yatağa girdiği zaman: Korkaklık ve tembellikten, bıkkınlık ve cimrilikten, kötü ihtiyarlıktan, ailede ve malda kötü bir şeyle karşılaşmaktan, kabir azabından, şeytandan ve tuzağından Allah’a sığınmadıkça uyuduğunu görmedim ![]() İbn Sünni, 741 "Allahümme, bismike rabbi vadatü cenbi feğfirli zenbî" Allah’ım, Senin adınla yanımı yatağıma koydum, günahımı bağışla ![]() Hazreti Muhammed (Asm) İbni Sünni, 1719 ![]() Ey gökleri ve yeri yaratan, görünen ve görünmeyen şeyleri bilen ve her şeyin Rabbi ve sahibi Allah’ım, şehadet ederim ki senden başka ilah yoktur ![]() ![]() Ebu Davud, Edeb, 5068 ![]() Bizi yediren ve içiren, bize yeten ve bizi barındıran Allah’a hamd olsun ![]() kimseler vardır! Hazreti Muhammed (asm) Müslim, Zikir ve Dua, 2715 Allah’ım, idaresi senin elinde olan şerlilerin şerrinden kerem sahibi zatına ve eksiksiz kelimelerine sığınırım ![]() Borç sıkıntısını ve günahı sen def edersin ![]() ![]() Allah’ım, kullarını (ölüleri) dirilttiğin günde beni azabından koru! Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, 5045; Tirmizi, 3399 ![]() Senden başka ilah yokur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Davud, Edeb, 5061 Allahım,,Senden sevgini ve seni sevenlerin sevgisini ve senin sevgine beni ulaştıracak ameli taleb ediyorum, Allah'ım, Senin sevgini nefsimden, ailemden, malımdan, soğuk sudan daha sevgili kıl ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım, idaresi senin elinde olan şerlilerin şerrinden kerem sahibi zatına ve eksiksiz kelimelerine sığınırım ![]() Borç sıkıntısını ve günahı Sen def edersin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey bizim ve her şeyin Rabbi Allah’ım, idaresi elinde olan her şerlinin şerrinden sana sığınırım ![]() ![]() Ey göklerin ve yerin Rabbi, ey ulu arşin Rabbi, ey bizim ve her şeyin Rabbi Allah’ım, ey tohumu ve çekirdeği yaratan, Tevrat’ı, İncil’i ve Kur’an’ı indiren, idaresi elinde olan her şerlinin şerrinden sana sığınırım ![]() ![]() Müslim, Zikir ve Dua, 2713; Ebu Davud, Edeb, 5051 ![]() ![]() ![]() Eûzu bikelimâtillâhit tâmmati min şerri mahâlak ![]() Yarattığı şeylerin şerrinden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|