Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşüntülerim

Gene Ben Ve Gene Düşüntülerim

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gene Ben Ve Gene Düşüntülerim

Şimdi bildiklerimden yola çıkarak yaptığım düşünce antrenmanları sonucunda ulaştığım bazı fikirleri bazı üyeler bilir Belki daha önce yazanlar olmuştur ama ben gene de kendimce yazayım

Öncelikle Havas ve Kabala benzerliği meselesi

Bir çoğumuz Kabala'yı büyü olarak bilir

Hatta bir çoğu da Havas'a Arap büyüsü olarak bakar

Aslında bu noktada bile benzer ama benim farkettiğim benzerlik şu

Kabala Tevrat üzerine kurulmuş bir Havas diyebiliriz Çünkü Kabala'nın çıkış noktası kutsal metinleri kullanarak manevi alemde güçlenmektir

Görüldüğü gibi ilk çıkışı büyü değildir Büyü sonradan tahrif edilmesi ile Babil sürgünüyle girer

İşte benzerliğine dikkat çekmek istediğim nokta bu Havasda tamamen manevi bakım ve yükselme amacıyla çıktı ama bozuldu İçine büyü girdi

Yani aslında 2'side rahmani iken içine şeytani fitneler karıştı

2'si de sistem olarak benzer

Yani Kabala Yahudi Havasıdır

2 mesele de şu ki forumdan bir arkadaşla konuşmamda bana 'nefs'in yerinin 2 kaş arası olduğunu söyledi

Şimdi çakra ve uzakdoğu maneviyatına bakdığımızda keşişler brahmalar vs görüyoruz dışardan baktığımızda manevi olarak eğitim almış kalp gözü açık insanlar gibi duruyolar ama inanç olarak baktığımızda hepsi çok tanrılı

Bu noktada benim aklıma gelen onların gerçekten çakralarını açmadığı zira çakra dediğimiz tasavvuftaki letaifler Kalp,ruh,sır,hafi,ahfa ve nefis bildiğimiz asıl 6 çakra budur

Ve bir çakra gibi konumlanmış olan 2 kaş arasındaki nefs

7 etti 6sı rahmani

işte elde ettiğim sonuç şu ki aslında uzakdoğudaki rahipler 6 çakraya dokunmuyorlar direk inanç olarak nefs'e dokunuyorlar çok tanrıcılıktan doğan nefse bu nefs bir oyun oynayıp çakraları aktif ediyor ama rahmani bir boyuta değil şeytani boyuta bu yüzden hepsi kendini bir peygamber tanrı falan sanıyor

yani olay budur bana göre

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com