Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, kederli, okunacak, sıkıntı, zamanda

Sıkıntı Ve Kederli Zamanda Okunacak Dualar

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıkıntı Ve Kederli Zamanda Okunacak Dualar

"La ilahe illallahül azimül haliymLa ilahe illallahü rabbül arşil azimLa ilahe illallahü rabbüssemavati ve rabbül ardı ve rabbül arşil keriym"

"Peygamber Efendimiz sıkıntılı zamanlarında bu duayı okurlardı"
"Allahü Allahü rabbiy la üşrikü bihiy şey'en"

Manası: Bütün işlerde Allah'a sığınır ve O'na hiçbir şeyi eş koşmam
"Sıkıntılı zamanlarınızda bu duayı okursunuz"

"Kederli ve sıkıntılı zamanlarında Ayet'el Kürsi ve Sürel Bakarenin son iki ayetini kim okursa,Allah Teala ona yardım eder,sıkıntıdan kurtarır"

"La ilahe illa ente sübhaneke inniy küntü minazzalimiyn"

Sad bAbü Vakkas anlatıyor:
"Ben Resülüllah'dan işittim:Öyle bir dua biliyorum ki kim onu sıkıntılı zamanlarında okursa,sıkıntı ve kederi ondan kaldırırO da kardeşim Yunus'un balığın karnında okuduğu bu duadır"

Dua:
Ene abdükebnü abdikebnü emetike fiy kabzatike nasıyetiy bi yedike madın fiyye hükmüke,adlün fiyye gadaüke,es'elüke bi küllismin hüve leke semmeyte bihiy nefseke ev enzeltehu fiy kitabike ev allemtehu ehaden min halkıke,eviste'serte bihiy fiy ılmil ğaybi ındeke en tec'alel Kur'ane nure sadriy ve rabia kalbiy ve cilae huzniy ve zehabe hemmiy

Manası: Allahım! Ben Senin kulunum ve kulunun oğlu ve cariyenin oğluyumNasiyem yedi kudretindedirHükmün bende caridirKaza'n hakkımda adalettirSenin olan,senin kendine tesmiye ettiğin veya kitabında inzal buyurduğun veya halkından birine bildirdiğin veya kendi ilminde veya ilmi gaybında Zat'ı Ecelli Ala'na tahsis buyurduğun her isim ile Senden dilerim ki Kur'anı göğsümün nuru,kalbimin baharı,hüznümün cilası,sıkıntı ve kederimin zehabı kılasın

Peygamber Efendimiz buyurdu:
"Kime bir merak veya bir hüzün isabet eder de bu duayı okursa,Allah Teala onun merakını giderir,sıkıntısının yerine ferah verir"Ashab:"Ya Rasulallah bu kelimeleri öğrenmeli mi?deyince,Resulüllah (sav) evet bunları işiten herkesin öğrenmesi lazımdır" buyurdular

Ashab:
"Ya Resulallah, bu kelimeleri öğrenmeli mi?" deyince, Resulüllah (sav):
"Evet, bunları işiten herkesin öğrenmesi lazımdır" buyurdular
Bismillâhil kebiyri neûzü billâhil azıymi min şerri ırkın ne'ârin ve min şerri harrin nâr
Razı ol! Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah'ım! Bizlere selam

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin:

Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin salâten tünciynâ bihâ min cemiy'ıl ehvâli vel âfât vetakdıy lenâ bihâ cemiy'al hâcât ve tütahhirunâ bihâ min cemiy'ıs seyyiât ve terfeunâ bihâ ındeke a'led deracât ve tübelliğunâ bihâ aksal ğâyâti min cemiy'ıl hayrâti fil hayati ve ba'del memat

"Allah'ım, Efendimiz Muhammed'e salat eyle! Öyle ki sen bu salat ile bizi her türlü tehlike, korku ve afetlerden kurtarır, her türlü ihtiyacımızı bu sebeple giderir, günahın her türlüsünden bizi bu yüzden temizler, nezd-i ilahindeki en yüksek derecelere bizi bu sebeple yükseltir ve bizi gerek hayattayken ve gerekse öldükten sonra hayırların her çeşidinde varılabilecek en uç noktaya ulaştırırsın!"

* Her mühim işin gerçekleşmesi, sıkıntının bertaraf edilmesi için bin defa okunmalıdır Suda boğulmaktan korunmak için gemiye binmeden önce okunmalıdır

*Beş yüz defa okuyan dilek ve maksadına ulaşır Dünyevi ve uhrevi arzuların gerçekleşmesi için gece yarısı bin defa okunmalıdır

Bu salavat-ı şerifenin fazileti o kadar yücedir ki, İmam-ı Nebhânî:
"O kadar sırları vardır ki, biz bunları cahillerin eline geçer korkusu ile açıklamadık " diyor

Sıkıntı ve kederden korunmak için okunacak diğer bir salavat-ı şerife de aşağıda gelen salavattıı Samimiyetle okuyan kimse, Allah'ın izni ile sıkıntıdan kurtulur:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedinin nebiyyil ümmiyyit tâhiriz zekiyyi salâten tehullü bihel ukadü ve tefükkü bihel kürab"

"Allah'ım! Efendimiz, ümmî, temiz, tertemiz Peygamber Muhammed'e salat eyle ki sen bu sebeple düğümleri çözer, üzüntüleri dağıtırsın!"

Aşağıda gelecek salavat-ı şerife sıkıntı, musibet anında okunur Her çeşit sıkıntıdan kurtulmak için gece yarısı iki rekat namaz kılınır Kıbleye karşı dönerek bu mübarek salavat-ı şerife (100) defa okunursa Allah Teala o kimseden her sıkıntı ve belayı kaldırır Bir yere Efendimiz (sav)'in ruhaniyeti gelirse hiç orada sıkıntıdan eser kalır mı?

Salavat-ı şerife budur:

Allâhümme saİli ve sellim alâ seyyidinâ ve mevlânâ muhammedin salâten tehüllu bihâ ukdetî ve tüferricü bihâ kürbetî ve tünkızünî bihâ min vahletî ve tükıylü bihâ usratî ve takdıy bihâ haceti

"Allah'ım! Efendimiz, önderimiz Muhammed'e salat ve selam eyle ki sen müşkillerimi bu salaî yüzünden çözer, sıkıntılarımı bu yüzden açar, düştüğüm bataklıktan beni bu sebeple kurtarır, yanılıp sürçtüğümde beni bu yüzden bağışlar ve ihtiyaçlarımı bu salat sebebiyle giderirsin!"

Can Sıkıntısı Duası,Can Sıkıntısı İçin Okunacak Dua

Tevekkeltü alel hayyillezî lâ yemût* Vel hamdü lillâhillezî lem yettehız veleden ve lem yekün lehû şerîkün fil mülki ve lem yekün lehû veliyyün minez zülli ve kebbirhü tekbîrâ

Anlamı
Ölmeyen diriye dayandım ve güvendim Çocuk edinmeyen, mülkünde de ortağı olmayan, bir veliye ihtiyacı bulunmayan Allah'a hamd olsun Allah'ın şanını yücelt de yücelt

Fazileti
Efendimiz (sav) buyuruyorlar: Bir şeye canım sıkılınca hemen Cebrail (as) gelir, bana bu duayı okumamı hatırlatırlardı
Bizlerde canımız sıkılınca bu duayı en az 21 defa okumalıyız Ancak okuma esnasında İhlas ve sadakatle okunması lazımdır İhlas ile okumanın karşısında dağlar bile erir

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız

Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu"

Manası
"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla"

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com