![]() |
Ferahlatan Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferahlatan DualarSıkıntılı veya borçlu , 1000 defa , " Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm " derse, ALLAHü teâlâ isini kolaylastirir ![]() Bir kimse, sabah-aksam 100 defa, " Sübhânallahi ve bihamdihi "(Yüce Allah’ı tesbih ederim ve ona hamd ederim ![]() ![]() Hergün 100 defa, salevat getiren , münafikliktan ve cehennem atesinden uzaklasir ve kiyamette sehitlerle beraber olur ![]() Her gece yatarken 100 defa, " SübhânALLAHi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illALLAHü vALLAHü ekber " okuyan kimse, kendini hesaba çekmis sayilir ![]() Korkan biri 100 defa, " Hasbünallâhü ve ni’mel vekil ![]() ![]() ![]() Günde 25 defa " ALLAHümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’delmevt " okuyan sehit olarak ölür ![]() Sabah-aksam 10 defa, " Lâ ilâhe illALLAHü vahdehü lâ-serîkeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve alâ külli seyin kadîr " okuyan kimse, kötülüklerden korunur ![]() Sabah-aksam 7 defa, " ALLAHümme ecirnî minennâr " diyen cehennemden kurtulur ![]() Sabah-aksam 7 defa, " HasbiyALLAHü lâ ilâhe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azîm " okuyanin dünya ve ahiret isine ALLAH kâfi gelir ![]() ("Allâh bana kâfidir ![]() ![]() Ona dayandim, o’na güvendim ![]() ![]() Sabah-aksam, 3 defa, " Bismillâhillezî lâ yedurru maasmihi seyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemîul alîm " okuyan, büyücü ve zalimden emin olur ![]() Yataga girince 3 defa, " Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh " okuyan kimsenin günahlari, deniz köpügü kadar pek çok olsa da, affolur ![]() Istigfâra devam eden kimse, her sikintidan kurtulur, ummadigi yerden riziklanir ![]() Istigfâr olarak " Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh " okumalidir ![]() Evden çikarken " Bismillâhi, tevekkeltü alALLAHi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah " diyen, tehlikelerden korunur ve seytan ondan uzaklasir ![]() Tebârekeyi (Mülk suresi ) okumadan yatma! Kabir azabini def eder ![]() ![]() Eve girerken Ihlas suresini okuyan, yoksulluk görmez ![]() Evden çikarken Âyet-el kürsî okuyana, melekler, evine gelinceye kadar duâ eder ![]() Yatarken okunacak dua “ ALLAHümme bismike emüyü ve ahyâ ![]() ![]() Yataga girildigi zaman, bu dua okunup, sag yanak sag el içine konularak, sag tarafa yatilir ![]() AFETLERDEN KORUNMAK IÇIN OKUNACAK DUA OKUNUSU : " Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî ![]() MA’NASI: "ALLAH’in ismiyle, kendimi, âilemi ve malimi ALLAH’a havâle ediyor, O’nun yüce himâyesine birakiyorum ![]() AGRISI OLAN BU DUAYI KENDI KENDINE OKUMALIDIR OKUNUSU: " Eûzü bi’izzetillâhi ve kudretihi min serrimâ ecidü ve ühâziru ![]() MA’NASI: "Allâh’in ismiyle ![]() ![]() AKSIRINCA YAPILACAK DUA Sizden biriniz aksirinca " Elhamdülillah" (ALLAH’a hamd olsun) ![]() ![]() ![]() AYNAYA BAKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Elhamdülillâh ![]() ![]() MANASI : Hamdü sena ALLAH’a mahsustur ![]() gibi, ahlâkimi da güzellestir ![]() BELA VE MUSIBETE UGRAMIS BIRINI GÖRÜNCE OKUNACKA DUA OKUNUSU: " Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ ![]() MANASI: Seni ugrattigi dertten beni kurtaran ve beni yarattiklarinin bir çogundan üstün kilan ALLAH’a hamdolun ![]() BIR DARLIGA BIR SIKINTIYA DÜSEN BU DUAYI OKUMALI OKUNUSU : " Bismillâhir’Rahmanir’Rahim Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil’Aliyyil’Aziym ![]() Manası: "Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bagislayan) Allâh’in adiyla ![]() Allâh’in himayesine siginmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardim dilemekten baska bir amacim yoktur ![]() ![]() BIR SEYINI KAYBEDEN BIR ZARARA UGRAYAN OKUMALI OKUNUSU : " Asa Rabbüna en-yübdilenâ hayran minhâ inna ilâ Rabbinâ ragibûun " MANASI: "Umulur (ümid ederim, ümid ediyorum) ki,Rabbimiz, onun yerine bize ondan daha hayirlisini (daha iyisini) verir (verecektir) ![]() ![]() (O’nun rizasini istiyoruz ![]() ![]() ![]() CINSI MÜNASEBETTE OKUNACAK DUAOKUNUSU: "Bismillah, ALLAHümme cennibne’s-seytane ve cennibi’s-seytane mâ razektenâ ![]() MANASI: "ALLAH’in ismiyle ![]() ![]() ![]() EVINDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU : " Bismillah ![]() ![]() MANASI : ALLAH’in ismiyle (ALLAH’in ismini söyleyerek) evimden çikiyorum ![]() dayandim ![]() GAM, KEDER VE HASTALIKLARA KARSI OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Allâhü Rabbî, lâ serikeleh ![]() MANASI: Benim Rabbim (sahibim) ALLAH’tir ![]() ![]() GÖZ DEGMESIN DIYE OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Mâsâ’Allâh, Bârekallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh " MANASI: "Allâh’ü Teâlâ mübârek etsin ![]() ![]() ![]() ![]() HELAYA GIRERKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU : " Bismillâh ![]() MANASI: "ALLAH’in ismiyle ![]() ![]() HELADAN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU : " Gufrânek! Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil’ezâ âfânî ![]() MANASI: ALLAH’im bagISLAMani dilerim! Bana eziyet veren (ve sikinti) veren seyleri gideren ve bana âfiyet veren yüce ALLAH’a hamd olsun ![]() NAZARIN ZARAR VERMEMESI IÇIN OKUNACAK DUA OKUNUSU: " ALLAHümme bârik fîhî ve lâ tedurruhu ![]() MA’NASI : "Allâh’im, bunu mübârek eyle ![]() ![]() ÖFKELI KIMSENIN OKUYACAGI DUA OKUNUSU : " ALLAHümme inni e’üzü bike minesseytanir’raciym ![]() MA’NASI: "ALLAHim! Kogulmus seytanin serrinden sana siginirim ![]() SABAH OKUNACAK DUA OKUNUSU " Elhamdü lillahillezi ahyâna ba’de mâ emâtenâ ve ileyhinnûsur " MANASI: Mülk (kainat) ALLAH’in olarak sabaha erdi, biz de ALLAH’in (kullari) olarak sabaha ulastik ![]() SIKINTILI ANLARDA OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Subânallâhil Aziym !" MANASI: "Büyük ve yüce Allâh’i tesbih ederim!" SIKINTILI ANLARDA OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Yâ Hayyü, yâ kayyûm! Birahmetike estegiysü ![]() MANASI: "Ey devamli var olan, ebedî ve ezelî hayat ile hayy (diri) olan ve bütün mahlukatini (yarattiklarini) varlikta-hayatta tutan=El Hayy ve El Kayyûm olan Allâh’im! Rahmetinle yardimini istiyorum ![]() SIKINTILARI GIDEREN DUA OKUNUSU : " Allâhü, Allâhü Rabbî, lâ üsrikü bihî sey’en " MANASI: "Benim Rabbim, Allâh’dir ![]() ![]() ![]() ![]() Tabarani’de bu duânin üç kere okunmasi tavsiye edilmistir ![]() SIVILCELERE KARSI OKUNACAK DUA OKUNUSU: " Allâhümme Musaggiral’kebîri ve mükebbiras’sagir ![]() ![]() MANASI: "Ey büyügü küçülten ve küçügü büyülten ALLAH’im! Bu bendekinide küçült ![]() YATARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU : " Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü ![]() MANASI: "ALLAH’im! Senin isminle (senin adini anarak) uyur ve senin isminle uyanirim ![]() YENI BIR ISE TESEBBÜS EDEN BU DUAYI OKUMALI OKUNUSU: " Allâhümme hirlî vahterlî ![]() MANASI: "ALLAHim! (Bu yapacagim isde) bana hayirlisini ver ![]() ![]() BU DUA KORKULARI GIDERIR OKUNUSU : " HasbiyALLAHü ve ni’melvekîl ![]() MANASI: "ALLAH bana kâfidir ![]() ![]() BU DUAYI OKUYANA NAZAR DEGMEZ OKUNUSU: " Bismillâhillezî lâ yadurru maasmihi sey’ün fil-ardi ve lâ fissemâî ve hüvessemî ul-alîm ![]() MANASI: "Allâh’ü Teâla’nin ism-i serifi ile derse, O’nun ism-i serîfi hürmetine yerde ve gökte olan hiç bir sey zarar vermez (veremez) ![]() ![]() BU DUAYI OKUYANA IKI MILYON SEVAP VERILIR OKUNUSU: " Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikelehü ehaden sameden lem yelid, ve lem yûled ve lem yekün lehü küfüven ehad ![]() MANASI: ALLAH’tan baska hiç bir ilâh (ibadet edilecek) yoktur ![]() ortagi yoktur ![]() ![]() Dogmamis ve dogrulmamistir ![]() ![]() asla olamaz da… BU DUAYI SABAH AKSAM OKUYANA HIÇ BIRSEY ZARAR VEREMEZ OKUNUSU: " Bismillâhillezî lâ yedurru maasmihi Şey’ün fil’ardi velâ fissemâi ve Hüvessemi'ul Aliym ![]() Manası: Yüce ALLAH’in ismiyle hareket ederim ![]() ![]() ![]() Bu Duayı Okuyanın Duası Muhakkak Kabul Olur Okunuşu: " Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikeleh, lehül-mûlkü velehül-hamdü ve hûve alâ külli sey’in kadir ![]() ![]() ![]() "ALLAH’ım! Peygamber’in MUHAMMED sallALLAHu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırları bende dilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Bazen sıkılıyoruz, başımıza bir bela geliyor veya bir şeyden korkuyoruz, borcumuzu ödeyemiyoruz ![]() Cevap: İslam âlimleri buyuruyor ki: Her derdin çaresi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Bir belaya maruz kalan, neden Yunus aleyhisselâmın okuduğu (Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn) duasını okumaz ki? Hâlbuki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: [size="3"](Birinize dert ve bela gelince, Yunus Peygamberin duasını okusun! ALLAHü teâlâ onu muhakkak kurtarır ![]() ("La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin" diyen, uğradığı beladan kurtulur ![]() ![]() (Bir hasta, kırk defa "la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzâlimin" okursa, şehit olarak vefat eder ![]() ![]() 2- Bir şeyden korkup sıkılan kimse niçin (HasbiyALLAHü ve ni’mel vekîl) demez ki? Hâlbuki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: [size="3"](HasbiyALLAHü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir ![]() (Sıkıntıdan kurtulmak için "HasbiyALLAHü ve ni’mel-vekil" okuyun!) [İ ![]() (Sabah akşam yedi kere, "HasbiyALLAHü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri korkulu zamanlarda, (Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi ![]() 3- Borcu olan niçin çok istiğfar etmez ki? Hâlbuki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (İstiğfara devam eden, geçim darlığından kurtulur ve ummadığı yerden rızka kavuşur ![]() (Eve girerken 11 defa İhlâs suresini okuyan, fakirlik görmez ![]() ![]() Her gece Vâkıa suresini okuyan fakirlik görmez ![]() (Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere: "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, ALLAHü teâlâ işini kolaylaştırır ![]() Borçtan kurtulmak için: "Allahümme ekfini bihelâlike an haramike ve agninî bi fadlike ammen sivâke"duasını okumalıdır ![]() Fakirlikten kurtulmak için: "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" ![]() ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|