Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlamak, dil, dua, galip, gelmek, için, işte

İşte Dil Bağlamak Ve Galip Gelmek İçin Dua

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar bu verdiğim duayı babam yıllardır tecrübe eder ve her seferinede faydalanmıştır Yıllar evvel bu duayı önerdiği biri ceza evinden çıkmış Birçok devlet makamlarındaki işleri için okumuş ve hepside leyhine sonuçlanmış Bir kardeşinde isteği üzerine paylaşıyorum Oldukca faydalı bir duadır Allahın izniyle

Allahümm ensurna alel adâi bi hurmetil enbiyai vel mürselin ve bi hürmeti ıbadikel fukarai vel muhacirin

anlamı:

Allahım! Nebi ve Rasuller hürmetine, fakir ve muhacir kulların hürmetine bizi düşmanlara karşı muzaffer eyle

Sayısı yoktur Herhangi bir iş için biryere gittiğinizde birkaç kez inanarak okursanız oradaki sizinle muhattab her kim olursa olsun sizin isteğiniz yönünde karar verir ve işiniz olumlu sonuçlanır inşallah
dua ile ()

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

nokia-6600 Nickli Üyeden Alıntı

Arkadaşlar bu verdiğim duayı babam yıllardır tecrübe eder ve her seferinede faydalanmıştır Yıllar evvel bu duayı önerdiği biri ceza evinden çıkmış Birçok devlet makamlarındaki işleri için okumuş ve hepside leyhine sonuçlanmış Bir kardeşinde isteği üzerine paylaşıyorum Oldukca faydalı bir duadır Allahın izniyle

Allahümm ensurna alel adâi bi hurmetil enbiyai vel mürselin ve bi hürmeti ıbadikel fukarai vel muhacirin

anlamı:

Allahım! Nebi ve Rasuller hürmetine, fakir ve muhacir kulların hürmetine bizi düşmanlara karşı muzaffer eyle

Sayısı yoktur Herhangi bir iş için biryere gittiğinizde birkaç kez inanarak okursanız oradaki sizinle muhattab her kim olursa olsun sizin isteğiniz yönünde karar verir ve işiniz olumlu sonuçlanır inşallah
dua ile (alıntı)

duanın dgoru okunması lazım duzeltıyurm izninizle
Allahumme (Arapça da "ü" harfi yada sesi yoktur) unsurna alaa el aadai bi hurmeti enbiyai vel murseliin ve bi hurmeti ibadikel fukarai vel muhaaciriin

Arapçada ü harfi yoktur dileyen bir arap arakdas bulup sorablir Dat harfinin "z " olarak okunması ( orjinali : daabit biz iise zaabit yapmısız) osmanlının araplara hediyesidir ve kesnlikle dat harfini z olarak okumayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

emrenisan Nickli Üyeden Alıntı

duanın dgoru okunması lazım duzeltıyurm izninizle
Allahumme (Arapça da "ü" harfi yoktur) unsurna alaa el aadai bi hurmeti enbiyai vel murseliin ve bi hurmeti ibadikel fukarai vel muhaaciriin

Arapçada ü harfi yoktur dileyen bir arap arakdas bulup sorablir Dat harfinin "z " olarak okunması ( orjinali : daabit biz iise zaabit yapmısız) osmanlının araplara hediyesidir ve kesnlikle dat harfini z olarak okumayınız

Arkadasim ü harf degil harekenin harfe verdigi sestir
Arap harfleri okunurken 3 tane harekeden yararlanilirÜstün,esre,ötre

Ince hafrlerde ötre ü ye yakin okunur(ama Ayin söyler gibi degil)
ve hakeza diger harekelerde ince ve kalin harflerde degisik seslerde okunur vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

dedigini anlıyorum ama harekelerde de ü sesi yoktur kesinlikle yoktur Ben yurtdısında bulundum ve Arapçam cok iyidir ayrıca arapça öğretmeniyim

Halen de bir ünv de öğretmenlik yapıyorum

mesela Türkçe konusan veya öğrenen hicbir Arab"a "çünkü" dedirtemezsiniz yada "bütün"

onların en buyuk dertlerinden biride ü sesi

onlar "Çünkü" yerine "çunku" bütün yerine "butun" derler ve buna benzer örnekler coktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

emrenisan Nickli Üyeden Alıntı

dedigini anlıyorum ama harekelerde de ü sesi yoktur kesinlikle yoktur Ben yurtdısında bulundum ve Arapçam cok iyidir ayrıca arapça öğretmeniyim

Halen de bir ünv de öğretmenlik yapıyorum

Allah muvaffak etsin kardesim ben zaten ü sesi vardir demedim,ama ince harflerde biraz ü sesine yakin okumamiz lazim dedim
Zira elif harfinin üstüne ötre geldigi zaman ona u sesi verirsek bu defa ayin harfi gibi ses verir mesela maun suresinde yüraûne ve yemneunel meun diyerek okumaliyizYani tam u degil tamda ü degil
Zaten belli zamandan sonra insan okuyarak bunu elde edbiliyor
Memnun oldum Allah vazifenizi bihakkin yapmanbizi nasip eylesin,Kandiliniz mübarek olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-20-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

orenkayali Nickli Üyeden Alıntı

Allah muvaffak etsin kardesim ben zaten ü sesi vardir demedim,ama ince harflerde biraz ü sesine yakin okumamiz lazim dedim
Zira elif harfinin üstüne ötre geldigi zaman ona u sesi verirsek bu defa ayin harfi gibi ses verir mesela maun suresinde yüraûne ve yemneunel meun diyerek okumaliyizYani tam u degil tamda ü degil
Zaten belli zamandan sonra insan okuyarak bunu elde edbiliyor
Memnun oldum Allah vazifenizi bihakkin yapmanbizi nasip eylesin,Kandiliniz mübarek olsun

Sevgili kardeşim elif ve Ayn cok farklı biri düz soylenır biri gırtlaktan

yani dogru okunursa karısmaz
tesekkur ederim iyiniyetlerinizicin İyi kandiller

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com