Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balbadem, helvası, osmanlı

Balbadem Helvası (Osmanlı)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balbadem Helvası (Osmanlı)




6-8 Kişilik Gerekli malzeme:

Yarım kg iri irmik

1 paket (250 gr) margarin

2 su bardağı tozşeker

4 su bardağı süt

Balbadem için:

1 su bardağı soyulmuş badem

2 kahve fincanı tozşeker

1 kahve fincanı su


Sütü tencereye alıp 15 bardak tozşeker ilave edin ve orta ateşte kaynatıp ılınmaya bırakın

Margarini derin bir tencerede eritip irmiği ilave edin Devamlı karıştırarak kavurun İrmiğin rengi koyulaşınca şekerli ılık sütü azar azar dökerek ekleyin Topaklanmaması için ara vermeden hızlı karıştırarak sütü irmiğe yedirin

Kalan tozşekeri ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin Ateşten alıp üzerine kağıt havlu ile örterek en az 1 saat demlenmeye bırakın

Bademleri tozşeker ve su ile birlikte teflon tavada pişirin Karamel kıvamını alınca ateşten alın Birbirine yapışmaması için çatalla ayırıp pişmiş helvaya ekleyip harmanlayın Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.