Hunnak Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hunnak TarifiMalzemeler : 1/2 kg patates 1/2 kg kıyma 1soğan 3 biber 2 domates 1 su bardağı süt rendelenmiş kaşar, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber galeta unu Yapılışı : Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin İçine süt, yumurta, rende kaşar, tuz, karabiber ekleyin Diğer tarafta, Sıvıyağın içinde soğanı, biberi ve kıymayı kavurun, domatesleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin Fırına dayanıklı, derin bir cam kabı yağlayarak püre haline getirdiğiniz patatesin yarısını iyice yayın Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve pürenin diğer yarısını kıymanın üzerine yayın En üzerine galeta unu döşeyerek orta dereceli fırında galeta unu pembeleşinceye kadar pişirin |
|
|
|