Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kiev, pirzolası, tarifi, tavuk

Tavuk Pirzolası Kiev Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Pirzolası Kiev Tarifi









Malzemeler :



2 kişilik
1 adet yarka piliç (yaklaşık 1200 gr)
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
3 bütün yumurta
½ su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
tuz
bir tutam karabiber
2 dilim bir parmak kalınlığında muska biçiminde kesilmiş içi oyulmuş taze kızarmış ekmek
kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı :



Tereyağını küçük bir kaba koyun üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve limon suyunu ilave ederek yumuşatmadan bir kere karıştırıp muhafaza edin Pilicin göğüs kemiğini iki taraftan sıyırırcasına bıçakla kesip kanat kemiğini göğüslerde bırakarak göğüslerini çıkarın Kanat kemiklerinin uçlarını kesin ve göğüslerin derilerini çıkarın Göğüslerin içindeki filetoları ayırın Keskin bir bıçakla göğüsleri dış taraftan et tahtasına yatırın Elinizi üstüne bastırarak keskin bir bıçakla pilicin alt kısmındaki ete yapışık ince zarı dikkatlice ince sigara kağıdı gibi keserek çıkarın Sonra yine bıçağın burnu ile göğüsün iki kenarını ortadan sağa ve sola doğru koparmadan yararak açın Bir pirzola demirini suya batırıp hafifçe döverek göğüsleri inceltin Filetoların ortalarındaki zarı bıçağın burnu ile kazıyarak çıkartın ve tereyağını ikiye bölüp tavuğun göğsünden iki santim kısa uzunca armut biçimi şekillendirin Yağın kalın tarafını kanat kemiği tarafına getirip boyuna etin tam ortasına yerleştirin Ayırdığınız göğsün ortasından çıkan iki adet filetoyu suya batırarak pirzola demiri ile hafifçe vurarak ince yassı hale getirin ve yağın üzerine tam ortaya uzunlamasına koyun Sağ ve soldaki piliç göğsünün etlerini düzgünce yağın üzerine kapatın Yağ etlerle sarılmış olmalıdır Bir tabağa koyarak buzdolabına koyun, 15-20 dakika sonra iyice sertleşince hafif tuzlayıp biberleyin Üç adet yumurtayı küçük bir kaba kırıp hafifçe çırpın Yağla doldurulmuş piliç göğüslerini önce dikkatlice una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında sert durması için muhafaza edin Servis edeceğiniz zaman piliçlerin üzerini kapatabilecek kadar bol sıvı yağda yaklaşık dört dakika kadar kızartın Kızarmış ekmeklerin üzerine yatırıp servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.