Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik) |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke HAZIRLANIŞI Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın |
|