Üzüm Reçeli Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzüm Reçeli TarifiMalzemeler : 500 gr şeker 1 adet limon 25 su bardağı su 1 kg çekirdeksiz üzüm 60 gr çam fıstığı, kavrulmuş Yapılışı : Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın 500 gr şeker ile 25 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatınReçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
|