Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tavuk, yufkalı

Yufkalı Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Tavuk Tarifi









Malzemeler :



1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
200 gr margarin
200 gr tereyağ
750 gr pirinç
5 adet yufka


Yapılışı :



Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun Etleri parçalara bölün Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin
Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.