Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantarlı Krep TarifiMalzemeler : 1 nescafe fincanı un 1 nescafe fincanı süt 2 yumurta 3 çorba kaşığı erimiş yağ 1 çay kaşığı tuz 12 parça tavuk kalçası 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz Yarım kilo süt 1 büyük paket mantar Kaşar peyniri Kırmızı biber Yapılışı : Tüm malzemeleri blendırda karıştırınTeflon tavaya biraz yağ koyun ve kızgınlaşınca üzerine parça parça dökün ve alt-üst ederek krepleri pişirin İçinin yapılışı: Tavukları haşlayın sonra didikleyin Mantarları tavada çok az suyla pişirinTeflon tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı margarin eritilir sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyin, sütü ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın Eğer topçuklar oluşursa çırpma aletiyle bunları yok edebilirsiniz Sosumuzu tavukla ve mantarla karıştırın Sonra pyrex çıkarıp kreplerin arasına bu karışımı döküp sonra dürüm gibi sararak pyrexte yanyana dizelimÜzerine kaşar peynir rendeleyip biraz da kırmızı biber serptikten sonra fırında 180 derecede 40 dakika pişirin |
|