Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baget, fırında, soslu

Fırında Soslu Baget

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Baget




Malzemeler:

14 adet tavuk baget

3 dis sarimsak

3 yemek kasigi yogurt

1 bucuk yemek kasigi domates salcasi

3 yemek kasigi zeytinyagi

kekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz


Yapilisi:


1 Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin

2 Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin

3 Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin

4 Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin (isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz)

5 Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin

6 Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin

7 200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin

8 Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin (yaklasik 20-30 dakika daha)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.