Şeftalili Ekmek Tatlısı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Ekmek Tatlısı TarifiMalzemeler : 10 kişilik 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 adet şeftali 1 su bardağı şeftali suyu 1 paket etimek Sosu için: 3 adet şeftali 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı meyve likörü muhallebisi için: 4 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1/2 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı hindistancevizi Yapılışı : Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın Etimekleri cam bir tepsiye yada kaba yerleştirin Şeker suy ve şeftali suyunu kaynatıp, ekmeklerin üzerine dökün Şeftalileri yerleştirin Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın Hindistancevizini ekleyip karıştırın Etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın Kalan şeftalileri püre haline getirin ve pudra şekeri ekleyin 10 dakika kadar pişirin Soğuduktan sonra likörü ilave edin Ekmekleri seris tabağına koyduktan sonra bu sosla beraber servis yapın Bu tatlı istenilen baska herhangi bir meyve ile de yapılabilir |
|