Kabak Sufle Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Sufle TarifiMalzemeler : 6 kişilik 4 adet kabak 4 adet yumurta 4 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 su bardağı un 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 çay bardağı hindistancevizi rendesi 1 paket kabartma tozu karabiber tuz Yapılışı : Kabakları temizleyin ve ardından rendeleyin Maydanoz, dereotu ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın Çukur bir kaba yumurtaları kırın Karabiber ve tuzu ilave ederek çırpın Rendelenmiş kabak, maydanoz, yeşil soğan ve doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın Kabartma tozu, sıvı yağ, peynir, hindistan cevizi ve un ilave edip yeniden karıştırın Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün Önceden ısıttığınız fırında 200 derece 30 dakika kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|