Tagliatelli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tagliatelli TarifiMalzemeler : 225 gram tagliatelli 350 gram som balığı filetosu yarım limonun suyu ve kabuğu 1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 350 gram brokoli 1 küçük soğan 175 gram dil peyniri 1 adet defne yaprağı 2 çorbakaşığı kıyılmış dereotu tuz ve karabiber 4 Kişilik Yapılışı : Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra som balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun Kısık ateşte pişirin Som balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 2 5 cm'lik parçalar halinde kesin![]() Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın Tereyağ veya margarini eritin İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın![]() Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakikakadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın Tagliatelliyi sudan çıkarın![]() Som balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis Yapın![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|