![]() |
Lezzet Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzet Sırlarıkarnım acıktı walla arkadaşlar ÇÖREKOTU: Pişirmeden önce çöreklerin, ekmeklerin üzerine serpilir, hoş bir görüntü ve lezzet verir KİŞNİŞ: Bazı soğanlı yemeklerde, ekmeklere, bisküvilere ve meyve kompostolarına arzuya göre katılabilir ![]() MAYDANOZ: Tatlılar hariç, her türlü yemeğe istenilen miktarda konulabilir ![]() ![]() FESLEĞEN: Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balıketleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet vermek için kullanılır ![]() TERE: Genellikle çiğ olarak salatalara katılır ![]() ![]() ![]() YENİBAHAR: Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde orzuya göre kullanılır ![]() SUSAM: Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır ![]() KIRMIZIBİBER: Her türlü yemeğe tat ve renk verir ![]() ![]() ![]() ZENCEFİL: Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır ![]() ![]() ASPİR: Bazı pilav, sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|