![]() |
Ali Nazikli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazikli PilavMalzemeler 2 Adet patlıcan 3 Diş sarımsak 2 Adet limon suyu 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr kıyma 1 Çorba kaşığı margarin Pilav için : 1 Su bardağı pirinç 2 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Sosu için : 1 Su bardağı yoğurt 4 Diş sarımsak Üzerine : 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 Çorba kaşığı margarin __Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk ![]() Kaç Kişilik 5 Yöntem Hazırlanışı İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun ![]() Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin ![]() Bu arada patlıcanları közleyin ![]() Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın ![]() Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın ![]() Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın ![]() Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun ![]() Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın ![]() İçine patlıcanlı karışımı dökün ![]() Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun ![]() Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|