Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ali, nazikli, pilav

Ali Nazikli Pilav

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Nazikli Pilav






Malzemeler

2 Adet patlıcan

3 Diş sarımsak

2 Adet limon suyu

4 Çorba kaşığı sıvıyağ

200 gr kıyma

1 Çorba kaşığı margarin

Pilav için :

1 Su bardağı pirinç

2 Su bardağı su

1 Çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Sosu için :

1 Su bardağı yoğurt

4 Diş sarımsak

Üzerine :

1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 Çorba kaşığı margarin

__Mutfak

Zorluk 3

Süre 50 dk

Kaç Kişilik 5

Yöntem

Hazırlanışı

İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun

Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin

Bu arada patlıcanları közleyin

Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın

Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın

Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın

Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun

Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın

İçine patlıcanlı karışımı dökün

Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun

Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.