Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
roti, sokumu, sığır, tarifi

Sığır Sokumu Roti Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Sokumu Roti Tarifi









Malzemeler :



4 kişilik
1 adet sığır sokumu
3 kahve fincanı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber
1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç
¼ küçük kereviz
1 küçük soğan
1 tutam kekik
1 çay fincanı et suyu
2 kahve fincanı beyaz şarap


Yapılışı :



Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler Sokumu tuzlayıp biberleyin Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8'er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2'şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp beyaz şarabı ilave edin 1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin Birkaç dakika kaynatıp süzdürün, eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.