![]() |
Sığır Filetosu Straganof Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığır Filetosu Straganof TarifiMalzemeler : 4 kişi için 600 gr sığır filetosu 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı rafine yağı ½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı beyaz şarap 6 çorba kaşığı krema tuz az kırmızı yaprak biber Sosu için: 1 su bardağı kaynar süt 4 çorba kaşığı soğuk süt 1 adet soğan (piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un 1 tatlı kaşığı margarin 2 kahve fincanı beyaz şarap ½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber tuz Yapılışı : Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|