Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi[/b] Malzemeler • 400 ml Soda • 10 gr Karbonat • 1 çorba kaşığı Tuz (bulamaç için) • 300 gr Un • 800 gr Kalamar (1 cm`lik halkalar halinde) • Sıvıyağ • Bademli Tarator • 18 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış) • 625 ml Süt • 4 diş dövülmüş Sarmısak • 1 çorba kaşığı Tuz • 1 çorba kaşığı beyaz biber • 125 gr çekilmiş Badem • Limon Tarif Sodanın içine karbonat, tuz ve unu katıp iyice karıştırın Sodalı bulamacı serin bir yerde 1 saat dinlendirin![]() |
|
|
|