07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Dana Bonfile Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 75 g (5 çorba k ) tereyağ
• 1/2 su bardağı kabuğu soyulmuş badem içi
• 5 adet arpacık soğanı
• 3 diş sarmısak
• 750 g temizlenmiş bütün dana bonfilesi
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) et suyu
• 250 g ıspanak
• 125 ml (1/2 su bardağı) süt
hintcevizi rendesi
Tarif
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ve sarmısakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzdürüp kurulayın
Küçük bir tavada margarinin 2 çorba kaşığını orta ateşte eritin Yağ kızınca bademleri ilave edip, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya - hatta dilerseniz kahverengileşinceye- kadar pişirin Tavayı ateşten alın Bademleri yağı süzdürerek tavadan alıp, bir kaba aktarın
Bu kez büyük bir tavada kalan 3 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanın yarısı ve sarmısağı renk almayacak kadar sote edin ve bonfileyi tavaya koyup, ara sıra çevirerek, her tarafı iyice renk alıncaya kadar pişirin Bonfileyi bütün olarak tavadan çıkartıp, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarın Tepsiyi önceden 180° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika da fırında pişirin Bu arada aynı tavada bu kez kalan soğanları, sık sık karıştırarak, pembeleşinceye kadar sote edin Et suyunu ekleyip, yarı yarıya çektirin Ispanağı katıp, yine sık sık karıştırarak 3-4 dakika kavurun Süt ve hintcevizi rendesini ilave edin Birkaç dakika kaynattıktan sonra tavayı ateşten alın, tuz ve biberini katıp, püre haline getirin
|
|
|